Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vječni kapetan

Barca pripremila specijalni dres za El Clasico u Madridu: Motiv - čuveno razbijanje Reala i zamrznuta slika u vremenu

Barcelona će na Santiago Bernabeuu tražiti revanš za poraz u prvom ovosezonskom El Clasicu u novom dresu, koji je danas pušten u prodaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzvratni El Clasico igra se u 30. kolu La Lige. Barcelona će gostovati u Madridu 10. ili 11. travnja, datum utakmice još nije točno određen.

Katalonci će na Santiago Bernabeuu tražiti revanš za poraz u prvom ovosezonskom derbiju na Camp Nouu u novom dresu, koji je danas pušten u prodaju.

gol expired Top 10 bogataša: Barcelona grca u problemima, a opet je potukla Real i ostatak konkurencije divider

Zaštitno lice kampanje legendarni je kapetan Barcelone Carles Puyol. Prvi put će biti fuzionirane boje Barcelone i katalonske zastave, popularno zvane senyera. Radi se o specijalnoj El Clasico ediciji dresa, koji će Barca nositi samo u toj utakmici.

Barca spremila specijalni dres za El Clasico

Ne čudi što je za prezentaciju izabran baš Puyol, lavlje srce šampionske Barcelone. Igrač za kojeg Katalonci kažu da personificira sve Barcine vrijednosti: poniznost, odanost, ambiciju, respekt i momčadski duh. U svakom slučaju, Puyol je među navijačima Barce jedan od omiljenih igrača u povijesti.

gol expired Divovska pogreška Barcelone: Usporedba koja užasava Katalonce i oduševljava Madriđane divider

Vječni kapetan Barce sudjelovao je u onoj povijesnoj pobjedi katalonskog kluba od 6:2 usred Madrida (2. svibnja 2009.). Postigao je drugi gol. Njegovo čuveno ljubljenje kapetanske trake i skok u zagrljaj Xaviju pred krcatim tribinama Santiago Bernabeua ostala je zamrznuta slika u vremenu.

Vječni kapetan

Te je sezone Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole osvojila svoju prvu trostruku krunu i sve što se moglo osvojiti, ukupno šest trofeja.

„Ako su vam potrebni razlozi da date sve od sebe u ovim teškim vremenima, ne tražite ih izvan sebe. Oni su unutar svakog od nas“, tako Puyol započinje manifest kojim prati prezentaciju dresa.

Specijalni El Clasico dres bit će peti koji će Barcelona koristiti ove sezone. Pretpostavlja se da će jako dobro proći među navijačima, pogotovo ako Barca ostvari povoljan rezultat u Madridu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider