Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u drugom dijelu

Čudesna Barca: "Ofarbani" Rakitić zabio i asistirao, šou Messija i Suareza

Barcelona je pobijedila Betis u Sevilli 5:0 u 20. kolu Primere...

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je pobijedila Betis 5:0 na Benito Villamarinu u 20. kolu Primere. Katalonci su upisali šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i učvrstili vodeću poziciju. Barca sada ima 11 bodova više od drugoplasiranog Atletica i čak 19 više od četvrtog Reala, tradicionalno najvećeg rivala. Doduše, Real ima utakmicu manje, ali to ne mijenja puno stvari.

VIDEO Betis - Barcelona 0:5

Betis se dobro držao u prvom poluvremenu, ali u drugom je Barca podigla ritam i na krilima Rakitića, Messija i Suareza razbila domaćina.

Barcelona je povela 1:0 u 59. minuti, a strijelac je bio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.Barcelona je odigrala brzu kontru, Luis Suarez pronašao je "ofarbanog" Rakitića koji utrčao u prazan prostor i poslao loptu ispod istrčalog Adana u mrežu Betisa. Rakitiću je to prvi ligaški gol u sezoni, baš kao i Luki Modriću koji je nekoliko sati prije postigao gol protiv Deportiva u pobjedi Reala od 7:1.

Na 2:0 povisio je Lionel Messi u 64. minuti. Nakon kobne pogreške Fabiana na tridesetak metara od svojeg gola, Sergio Busquets odigrao je točan pas prema Messiju koji je izašao sam pred Adana i lako riješio situaciju.

Suarez je postigao treći gol za Barcelonu u 69. minuti na asistenciju Rakitića koji mu je na taj način uzvratio za dodavanje kod prvog gola. Messi je zabio četvrti gol Barce u 80. minuti. Asistent je opet bio Suarez. To je 19. gol Argentinca ove sezone u Primeri. Konačnih 5:0 postavio je Suarez u 90. minuti. Messi mu je asistirao.

Dakle, Messi je ubilježio dva gola i asistenciju, a Suarez dva gola i dvije asistencije. I ne samo to, obojica su, a posebice Messi, imali pregršt lijepih poteza, prodora i driblinga. Inspiracija im je bila na doista visokoj razini. Isplati se pogledati snimku ili barem sažetak utakmice.

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider