Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostali u utrci za Realom

Genijalni Messi odveo Barcu do pobjede: Čudesni potez u ''ludom'' poluvremenu

Nogometaši Barcelone stigli su do 22. ovosezonske pobjede u španjolskom prvenstvu svladavši u subotu na svom Camp Nou Real Sociedad s 3-2, a svih pet pogodaka postignuto je u prvom poluvremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi je načeo goste u 17. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 37. minuti Argentinac je ugurao loptu u mrežu nakon što je vratar gostiju obranio udarac Luisa Suareza.

No, Real Sociedad je u 42. minuti došao do izjednačenja nakon konfuzije u obrani Barcelone, koja je završila autogolom Umtitija. Samo dvije minute poslije Messi se prometnuo u asistenta, a Paco Alcacer postigao treći pogodak za Katalonce. Međutim, Prieto je sjajno završio akciju gostiju u završnim sekundama prvog dijela i ponovno smanjio zaostatak gostiju.

No, u drugom poluvremenu pogodaka nije bilo pa je Barcelona osvojila tri boda i ostala na istom tolikom zaostatku od madridskog Reala koji je iščupao pobjedu na gostovanju kod Sportinga u Gijonu pogotkom Isca u 90. minuti. Domaći su dvaput vodili, a prvi pogodak za Sporting postigao je Duje Čop.

Ivan Rakitić je solidno odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu.

U Madridu je Atletico s uvjerljivih 3-0 svladao posljednju Osasunu uz dva pogotka Carrasca i jedan Filipea Luisa, ali je momčad Diega Simeona u završnim minutama utakmice propustila pobjedu učiniti uvjerljivijom. Naime, Atleticovi igrači promašili su dva kaznena udarca, prvo Carrasco, a potom i Thomas.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider