Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prekinut čudesan niz

Barceloni se s Messijem u momčadi ovo nikada nije dogodilo: "To je nedopustivo"

Betis je prekinuo Barcelonin niz od 42 domaće utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu.

Messi u utakmici protiv Betisa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je vodeća momčad u domaćem prvenstvu i matematički je osigurala prolazak u skupini Lige prvaka, problemi Barcelone u obrani ne pamte se u posljednje 44 godine. Nakon 42 utakmice bez poraza na Campu Nouu, Barcelona je u nedjelju doživjela neočekivani, ali zasluženi 4:3 poraz od Betisa.

"Nitko ne može doći na Nou Camp i zabiti nam četiri pogotka. To nam se kod kuće ne smije događati", komentirao je odmah nakon utakmice Arturo Vidal.

U 10 utakmica primili 18 golova

Barcelona "krvari" u obrani, a to pokazuje i statistika. U 12 utakmica ove sezone u domaćem prvenstvu Katalonci su samo dva puta ostali netaknute mreže i to u prva dva kola prvenstva. Znači da je Barca u 10 utakmica primila 18 golova, odnosno skoro dva po susretu.

"Svjesni smo da je problem u kolektivu, a ne u samoj obrani. Cijela momčad mora igrati obranu, a to trenutno nije slučaj", rekao je jedan od trojice kapetana Gerard Pique.

Vidal, Pique i Suarez (Foto: AFP) Vidal, Pique i Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je u utakmicu krenula s dvojicom Brazilaca koji su pristigli prošlog ljeta, Arthurom i Malcomom, koji su već kritizirani da ne igraju dobro u fazi obrane. Već je otprije poznato da Messi ne igra obranu, a Suarez se povremeno vrati.

U jednu ruku i ne čudi da je obrana Barcelone u prvom dijelu bila toliko propusna, kao ni činjenica da je odmah na početku nastavka Valverde u igru uveo Vidala kako bi očvrsnuo vezni red.

S Messijem Barcelona nikada nije primila četiri gola na Nou Campu

Od sezone 1973/1974 Barceloni se nije dogodilo da primi 18 pogodaka u prvih 12 kola! Obrana momčadi Ernesta Valverdea nalazi se na 14. mjestu najgorih obrana u ligi u ovom trenutku, a lošiji su jedino Rayo Vallecano, Huesca (25 primljenih golova), Celta (20), Levante i Athletic Bilbao (19). Recimo da je u istom periodu prošle sezone Barcelona primila samo četiri pogotka u domaćem natjecanju...

Četiri gola na Nou Campu nisu viđena čak 15 godina i gostovanja Deportiva koji je slavio s 4:2. Otkako je Messi dio prve momčadi, Barcelona na Nou Campu nikada nije primila četiri gola! Svega je dva puta primila po tri pogotka i to od Reala i Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider