Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će biti?

Misterij zvan Messi: Sudbonosni datum je prošao, Barca može odahnuti, ali...

Najbolji svjetski nogometaš ostat će u Barceloni još neko vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su bili prilično sigurni u konačni rasplet, čelnici i navijači Barcelone ipak su s velikom zebnjom čekali početak lipnja.

Naime, kako javlja ESPN, Lionel Messi je u svom ugovoru, koji traje do 30. lipnja 2021., imao klauzulu prema kojoj je mogao do 31. svibnja ove godine napustiti Barcu bez ikakve odštete. Dogovoreno je to u studenom 2017. godine, kada je Argentinac potpisao aktualni ugovor.

Mogao je otići, ali (zasad) nije htio

Sve dok je postojala mogućnost njegova naprasnog odlaska, trajala je i zebnja u redovima Katalonaca i kod njihovih fanova, ali se sve, barem zasad, dobro završilo za njih.

Messi je dopustio da ova klauzula istekne, da joj prođe rok te se navijači Barcelone mogu veseliti što će još godinu dana u dresu svog kluba gledati argentinskog čarobnjaka.

Poslije ovog Messijeva manevra španjolski list El Pais istražio je razloge zbog kojih je Messi odlučio ostati u Barceloni. On je sa svojim životom u Španjolskoj vrlo zadovoljan, a sportskih motiva mu ne nedostaje: htio bi po peti put s Barcelonom osvojiti Ligu prvaka, to mu je svojevrsna opsesija.

Ili složite ekipu za napad na Ligu prvaka ili...

Ostaje nejasno hoće li on potpisati novi ugovor i tako ostati na Camp Nouu i poslije ljeta 2021. godine.

Koliko god u Barci mogli odahnuti jer im se nije dogodio možebitni šokantni rastanak s Messijem, toliko ipak ne mogu spavati sasvim mirno jer, tvrde Španjolci, Messi im je dao do znanja kako želi "kompetitivnu momčad" koja bi ga mogla pratiti u njegovim nastojanjima da još jednom osvoji Ligu prvaka.

Tu je priča jasna, Barca će morati dobrano restrukturirati svlačionicu kako bi svog kapetana uvjerila da postoji pobjenički projekt. Ne bude li tako, nije isključeno da Messi poželi otići i prije isteka ugovora...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider