Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemaju pravo na grešku

Barca na rubu provalije, sve oči uprte u Messija: Argentinac pred čudesnim ostvarenjem, zadnja šansa za Koemana

Barcelona u derbiju protiv Real Sociedada lovi priključak s vodećima u La Ligi, a Lionel Messi ima šansu dostići i prestići legendarnog Pelea…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona večeras (21:00) dočekuje Real Sociedad na Camp Nouu. To je utakmica koja se igra unaprijed, radi se o derbiju 19. kola, ali je pomaknuta jer se od 13. do 17. siječnja u Sevilli igra španjolski Superkup, a obje momčadi nastupaju na turniru, uz Real Madrid i Athletic Bilbao.

Baski su još uvijek prvi na ljestvici, bodovno su poravnati s Atleticom i Real Madridom, sve tri momčadi imaju po 26 bodova, no Atletico ima dvije utakmice manje. Nakon niza od četiri pobjede, Sociedad je zaredao s remijem, upisao ih je čak šest u svim natjecanjima.

gol expired Englezi u nevjerici zbog "sramotnog" otkaza Biliću: "Kako to možeš napraviti?" divider

Barcelona u prošlom kolu pobijedila Levante, a prije toga je izgubila od Cadiza u La Ligi i Juventusa u Ligi prvaka. Barca je osma, ima devet bodova manje od Sociedada, ali i dvije utakmica manje.

Ključna utakmica za Barcu 

Ovo je možda i ključna utakmica za Katalonce da uhvate priključak za vodećima. Ako opet izgube, teško da će se moći vratiti u utrku. Eventualni poraz prouzrokovao bi velike probleme na svim razinama. Iako je načelno rečeno da je Ronald Koeman siguran do predsjedničkih izbora, ne bismo se iznenadili da dobije otkaz u slučaju novog posrtaja.

Čekati 24. siječanj s Koemanom na klupi i rasulom u svlačionici bilo bi teško mučenje. Uvijek se može postaviti privremeno rješenje iz vlastitih redova dok se ne izabere novi predsjednik.

Koeman ne može računati Dembelea, Piquea, Ansua Fatija i Sergija Roberta. Svi su ozlijeđeni. Imanol Alguacil sigurno ne može računati na Davida Silvu, dok je pitanje jesu li Mikel Oyarzabal i Asier Illarramendi spremni za najveće napore. Tek su se oporavili pa je vjerojatnije da neće igrati.

gol expired Provokacija u središtu Madrida: Čovjek koji je stvorio veliku Barcu diže kosu navijačima Reala, Messi pregovara s ljutim rivalom divider

Sociedad Camp Nouu na pamti dobro. Baski su od 1991. na stadionu Barcelone upisali 27 poraza i jedan remi. Od 1995. izgubili su sve utakmice.

Večerašnji derbi osim bodovne važnosti prati i šušur oko Lionela Messija. Argentinac će večeras imati šansu oboriti još jedan rekord, a to je po broju postignutih golova u istom klubu. Messi je na samo jedan gol od legendarnog Pelea, koji je u dresu Santosa zabio 643 gola u 757 utakmica.

Messi ruši Peleov rekord

Po mnogima najveći nogometaš svih vremena, koji po službenom izboru FIFA-e proglašen za najboljeg nogometaša 20. stoljeća, a po izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta i najvećeg olimpijca istog stoljeća, iako nikada nije nastupio na olimpijadi, igrao je u Santosu 18 godina. Pele jje nosio dres Santosa u razdoblju od 1956. do 1974., kada je prešao u Cosmos iz New Yorka. 

Messi je trenutačno na 642 gola u 744 utakmice u dresu Barcelone. Prvi gol postigao je 1. svibnja 2005. protiv Albacetea, a posljednji u prošlom kolu protiv Levantea. U dosadašnjem dijelu sezone postigao je 5 golova u La Ligi i 3 u Ligi prvaka.

Messi u svojoj riznici drži nekoliko rekorda: 7 puta je bio najbolji strijelac španjolske lige, 6 puta je bio Zlatna kopačka Europe, postigao je ukupno najviše golova u La Ligi (448), a rekorder je najvećih europskih liga i po broju golova u jednoj sezoni (50 u sezoni 2011./2012.).

Moguće postave:

BARCELONA: Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba; Pjanić, De Jong; Trincao, Messi, Pedri; Griezmann.

REAL SOCIEDAD: Alex Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal; Zubimendi, Merino, Roberto Lopez; Portu, Willian Jose, Januzaj.

Glavni sudac: Sanchez Martinez

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider