Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro odluka o Messiju

Laporta najavio revoluciju: Čak deset igrača napušta Barcelonu, nisu sigurni ni senatori kluba?

Završetkom sezone, kreću pripreme Barcelone za narednu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minimalnom pobjedom protiv Eibara u posljednjem kolu La Lige, Barcelona je zaključila još jednu sezonu. Iako su osvojili Kup Kralja, ostali rezultati nisu bili bajni.

To je nagnalo predsjednika Barcelone Joana Laportu na svojevrsnu sportsku revoluciju, kako bi razbudio momčad i vratio je na stare staze slave. No prije svega, mora donijeti dvije velike odluke koje se tiču budućnosti kluba.

Ostaje li Koeman?

Prva velika dvojba je budućnost trenera. Iako Ronald Koeman ima još godinu dana ugovora, nije sasvim sigurno da će ostati na klupi i naredne sezone. Štoviše, predsjednik Joan Laporta dao je svojim suradnicima zadatak da ispitaju tržište i predstave mu potencijalne kandidate za klupu Barcelone.

gol expired Hajduk čeka rasplete diljem Europe, zasad nema dobrih vijesti o ždrijebu divider

U svakom slučaju, Laporta bi se uskoro trebao sastati s Koemanom i obznaniti mu svoju odluku, ostaje li ili napušta klupu Barcelone.

Za sada je samo sigurno da Hansi Flick neće biti novi trener, jer na kraju Europskog prvenstva preuzima ulogu izbornika njemačke nogometne reprezentacije.

Nakon revizije, slijedi novi ugovor Messiju

Druga velika dvojba je budućnost Lionela Messija. U upravi kluba su uvjereni da će Argentinac potpisati novi ugovor i ostati u klubu do kraja svoje karijere.

No do konačne odluke, valja pričekati rezultate revizije koji će uvelike utjecati na financijske detalje novog ugovora, ali i detalje sportskog projekta koji će se prezentirati Messiju.

Za sada je sigurno da Sergio Augero dolazi u Barcelonu, ali samo to neće biti dovoljno da se Messija privoli na ostanak u Kataloniji.

Čak deset igrača na izlaznim vratima 

Nakon što razriješe dilemu o budućnosti trenera i kapetana momčadi, Laporta i njegovi suradnici posvetit će se slaganju momčadi za narednu sezonu. Prije svega, sjest će za stol s igračima na koje više ne računaju i poručiti im da su slobodni potražiti novi klub.

To su Neto, Junior Firpo, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Phillipe Coutinho, Miralem Pjanić, Matheus Fernandes, Martin Braithwaite, Trincao i Antoine Griezmann.

Osim toga, Laporta će sjesti i razgovarati s trojicom igrača kojima će ponuditi novo smanjenje ugovora, a to su Sergio Busquets, Pique i Jordi Alba.

Ako pristanu na novo smanjenje ugovora, ostat će u klubu i naredne sezone. U suprotnom, bit će pozvani da napuste klub do kraja prijelaznog roka. 

Za kraj dodajmo da će Barcelona ponuditi novi ugovor Ousmaneu Demebeleu kojemu trenutačni ugovor istječe u lipnju sljedeće godine. Ako francuski krilni napadač ne prihvati produženje ugovora, Barcelona će ga prodati već ovog ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider