Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva bi to bila priča

Povijest je ispisana: Barcelona izbjegla sudbinu Reala, ali se pošteno osramotila protiv trećeligaša Cornelle

Nogometaši Barcelone izborili su osminu finala španjolskog Kupa kralja, ali tek nakon što su promašili dva kaznena udarca i odigrali produžetke protiv trećeligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak su 92 minute bile potrebne da momčad Ronalda Koemana Barcelona probije obranu trećeligaša Cornelle u utakmici španjolskog Kupa kralja. Katalonci prošli u osminu finala Kupa nakon produžetaka, ali tek nakon što su se pošteno osramotili u regularnom dijelu susreta.

Katalonci su, naime, promašili ne jedan, već dva udarca s bijele točke u 90 minuta utakmice. Točnije, oba je obranio Juan Ramirez, 21-godišnji čuvar mreže Cornelle, koji je prije 11 dana bio nesavladiva prepreka za igrače Atletico Madrida, koji su bili poraženi s 1:0.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Ramirez je u 39. minuti obranio udarac Miralemu Pjaniću, a potom je i u 80. pročitao namjeru Ousmanea Dembelea, te ostao na sredini i zaustavio drugi udarac s bijele točke na utakmici.

On je postao prvi vratar u povijesti koji je Barceloni u jednoj utakmici obranio dva kaznena udarca u regularnom dijelu utakmice. Mladić u 180 minuta utakmica protiv Atletico Madrida i Barcelone nije primio nijedan pogodak u regularnom dijelu utakmice...

Na njegovu žalost i žalost domaćin navijača bio je nemoćan u drugoj minuti prvog produžetka kada je Demebele zabio pogodak i doveo Barcelonu u vodstvo, koje do kraja nije ispuštala.

Štoviše, u 121. minuti Braithwaite je zabio za potvrdu pobjede i plasmana u osminu finala. 

gol expired Danska pregazila Katar i poslala opasnu poruku Hrvatskoj, Nijemci ispadaju? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider