Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odriče se velikog novca

Veliko iznenađenje: Kovač ga ne želi u Bayernu, Barca dovodi "tempiranu bombu“

Barcelona pregovara s veznjakom Bayerna Arturom Vidalom...

Galerija Lionel Messi i Arturo Vidal (Foto: AFP) Modrić i Vidal u borbi za loptu (Foto: AFP) Igrači Bayerna (Foto: AFP) Bayern - Real Madrid (Foto: AFP)

Iznenađujući obrat - veznjak Bayerna i čileanske reprezentacije Arturo Vidal vrlo je blizu Barcelone, pišu katalonski mediji.

Usprkos tomu što mu Inter i Milan nude dvostruko veće ugovore, Čileanac želi u Barcelonu. Čim je čuo da ga želi Barcelona, Vidal je prekinuo sve razgovore s talijanskim velikanima, ponosno ističu vodeći katalonski mediji, Mundo Deportivo i Sport, koji ponekad izgledaju više kao Barcini bilteni nego neovisni sportski listovi.

Vidal blizu Barcelone

Vidal je naložio svojem čileansko-argentinskom menadžeru hrvatskog podrijetla, Fernardu Felicevichu, kralju južnoameričkog nogometa, kako ga nazivaju tamošnji mediji zbog značaja i utjecaja na svjetskom „mercatu“, da se koncentrira isključivo na Barcelonu, ostali ga ne zanimaju.

Vidal je navodno spreman žrtvovati svoju zaradu samo kako bi prešao na Camp Nou i zaigrao u istoj momčadi s Lionelom Messijem. U karijeri je već dovoljno zaradio i novac mu nije primaran u ovoj priči. Vidal želi u klub u kojem će se ozbiljno boriti za Ligu prvaka, a Barcelona je više od toga, malo tko može ostati imun na zov Camp Noua, pišu katalonske medijske perjanice.

Spekulira se da su pregovori u tijeku i da bi uskoro mogli biti okončani. Barcelona intenzivno radi na tom transferu u posljednjih nekoliko dana. Sada je prilično jasno da su priče o Rabiotu i Pogbi bile samo dimna zavjesa Katalonaca, a da su iza kulisa zapravo pleli mrežu oko Vidala.

Vidal se odriče velikog novca samo da igra s Messijem

Nekoliko je razloga zašto Barcelona želi baš Čileanca. Prvi je taj što neće biti preskup. Katalonski mediji pišu da će Barca isplatiti Bayernu samo 20 milijuna eura odštete, a da Vidal neće imati plaću koja je iznad Barcina prosjeka. Barcelona traži zamjenu za Paulinha, koji se vratio u Kinu, a iskusni čileanski veznjak je po ukusu trenera Ernesta Valverda.

Modrić i Vidal u borbi za loptu (Foto: AFP) Modrić i Vidal u borbi za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vidal je iskusan, ali nije prestar, ima 31 godinu i po godinama može igrati na najvišoj razini još dvije-tri godine. Takvo je barem razmišljanje Barcinih stručnjaka. Kao i obično, kada postane jasno da je neki transfer pred realizacijom, nerijetko neobjektivni i pristrani katalonski mediji pišu panegirike o igraču koji dolazi.

Pa tako pišu da je Valverde trebao robusnog i ratnički raspoloženog igrača s mentalitetom pobjednika, prekaljenog veznog igrača koji može podjednako dobro igrati u oba pravca, koji može skočiti i uklizati ako treba, a opet da je dobar na lopti, da ima dobar šut i pregled igre, te kojem neće trebati previše vremena da se uklopi u novu sredinu i Barcin stil igre, a da uz sve to nije preskup.

Problemi s alkoholom

U ovom trenutku na tržištu se ne nudi previše igrača koji zadovoljavaju postavljene kriterije, a Vidal, eto, sve njih ili barem većinu, kao, zadovoljava. Ako je to tako, nameće se logično pitanje - zašto Niko Kovač ne želi zadržati Vidala u Bayernu?

Nije sporno da Vidal ima dosta kvaliteta, ali i nedostataka o kojima katalonski mediji šute, a poveći je – problematično ponašanje, najblaže rečeno. Tijekom većeg dijela karijere prate ga afere, Vidalovi problemi s alkoholom postali su dio urbanog mita čileanskog nogometa. Njemački mediji izvještavali su da je i na Bayernove treninge znao doći pod „punim gasom“.

Vidal je, primjerice, u lipnju 2015. priveden u policiju nakon što je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću razbivši svoj skupocjeni Ferrari na povratku u kamp reprezentacije, i to za vrijeme Copa Americe.

"Tempirana bomba" u svlačionici

„Vidal treba liječničku pomoć. On obožava alkohol i ne može se kontrolirati“, izjava je bivšeg čileanskog izbornika Jorgea Sampaolija koju se prenijeli tamošnji mediji nakon neuspjeha njihove reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2018.

Sampaoli je još 2015., kada je bio izbornik Čilea, pričao novinarima o lošim navikama čileanskih reprezentativaca i praktički je predvidio slom koji će uslijediti nakon uspjeha koje su ostvarili pod njegovim vodstvom.

O tome katalonski mediji nisu napisali ni slova, taj neugodni dio Vidalove karijere jednostavno su prebrisali kao krpom vodu na vjetrobranskom staklu. Ne želimo reći da se Vidal neće isplatiti Barceloni, to u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može znati, ali da u njezinu svlačionicu stiže tempirana bomba, to je prilično jasno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider