Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To jako boli"

Barca žestoko slavi i podbada, Sevilla puca od bijesa: Ljutiti Rakitić sipa optužbe!

Nakon šokantnog poraza od Barcelone u polufinalu Kupa kralja igrači Seville iskazali su veliku ljutnju na suce i suđenje. Oglasio se i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona žestoko slavi veliki preokret i plasman u finale Kupa kralja. Sevilla je sinoć na Camp Nouu uspjela sve prosuti: i 2:0 iz prve utakmice, i jedanaesterac u 73. minuti kod rezultata 1:0 za Barcelonu… A onda im je Gerard Pique srušio snove u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postigavši gol za 2:0.

Kako je Sevilla dvije minute prije toga ostala s igračem manje, isključen je Fernando, bilo je jasno da će Barcelona u produžetku dovršiti posao. Martin Braithwaite je već u 96. minuti povisio na 3:0, što je bio i konačni rezultat. 

Barca uzvraća udarac

Bila je to utakmica visokih tenzija, pravi ratnički derbi. Nakon utakmice uslijedile su polemike i zadirkivanja. Katalonci su na društvenim mrežama uzvratili udarac Andalužanima koji su ih podbadali nakon prve utakmice, ali i nakon poraza od PSG-a u Ligi prvaka.

„Nogomet je respekt. Laku noć“, objavljeno je na službenoj stranici Barce, s osvrtom na Sevillinu provokaciju i objavu fotografije Piqueova potezanja Mbappea nakon Barcine utakmice s PSG-om.

gol expired Barcelona brutalno spustila Sevilli nakon dramatične pobjede: Odgovorili im na raniju provokaciju divider

S druge strane, Andalužani su jako ljuti na suce, smatraju da su sustavno oštećivani. Najviše se bune što Mingueza nije isključen kod prekršaja za jedanaesterac. Imao je već žuti karton. Smatraju i da je Fernando prestrogo isključen, a da Lionel Messi za sličnu stvar nije isključen u prvoj utakmici…

Bivši hrvatski reprezentativac u redovima Seville Ivan Rakitić igrao je od 54. minute.

"Prije svega smo jako ljuti, počevši od sebe. Tužni, imali smo veliku želju igrati finale u našem gradu. Bili smo blizu, boli nas gubiti na ovaj način, borili smo se do kraja. U svakom duelu koji je bio 50:50 sudačke odluke su uvijek bile protiv nas, ali moramo nastaviti dalje. Imat ćemo vrlo lošu noć, ali to razočaranje moramo pokušati pretvoriti u snagu", kazao je Rakitić poslije utakmice i opet se osvrnuo na suđenje.

Rakitić opleo po sucima

"Razumijem da je to vrlo komplicirano, ali ako ima toliko kamera, to mora pomoći. Ponekad je teško razumjeti te odluke. Istina je da to jako boli jer su sudačke odluke obilježile današnju utakmicu. Iskreno, to je odlučilo putnika za finale. Jako boli, teško je pronaći objašnjenje za to. Tumačenje nije jasno ni nama ni ljudima pred TV ekranima. Boli jer se momčad borila. Nismo zaslužili da ovako završi utakmica“, jadao se hrvatski veznjak.

"U ime cijele momčadi, ispričavam se navijačima. Igrati finale u našem gradu bilo bi nevjerojatno, željeli smo ga pokloniti našim ljudima u ovim teškim vremenima. Željeli smo da zajedno to proslavimo i radujemo se. Ali neka shvate da je momčad imala isti entuzijazam kao i oni. Borili smo se do kraja i nikada nećemo odustati. Ustat ćemo još jači i pokušat ćemo dati navijačima radost da se ovo što prije zaboravi“, zaključio je Rakitić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider