Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gubi korak s Realom

Barca konačno našla pojačanje u PSG-u: Madrid se smije, Katalonija bjesni

Grzegorz Krychowiak, veznjak PSG-a, na meti je Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Barcelona „nemoralnim ponudama“ pokušala slomiti PSG-u, nudeći mu navodno za Marca Verrattija najprije 100 milijuna eura, a potom Ivana Rakitića plus 65 milijuna eura, talijanski veznjak prema svemu sudeći ostaje na Parku prinčeva.

Parižani su odbili sve ponude Katalonaca i ostaju čvrsto pri stavu da Verratti nije na prodaju, ako za uzvrat ne mogu dobiti igrače koje žele, a to je netko iz napadačkog terceta Barce – Messi, Neymar, Suarez.

Barcelonina rezervna varijanta bio je Brazilac Paulinho, veznjak kineskog Guangzhoua Evergrandea. Prva ponuda bila je 20 milijuna eura. Kinezi su je glatko odbili i ostali pri stavu da ga neće pustiti ispod 40 milijuna eura. Barca navodno sprema novu i posljednju ponudu, koja će iznositi 30 milijuna eura. Katalonski mediji spekuliraju kako je mala šansa da će je bogati kineski klub prihvatiti. Kinezima novac ionako nije problem te vjerojatno neće odustati od svojih početnih zahtjeva.

Kako Barca ne želi za Paulinha istresti 40 milijuna, jer su na Camp Nouu uvjereni kako je to pretjerana cifra i ne žele je platiti, prilično je izvjesno da od tog transfera neće biti ništa.

Krychowiak na meti Barcelone

U prilog tomu govori i najnovija informacija kako je Barcelona krenula u realizaciju plana C. Katalonci opet kucaja na vrata PSG-a i nadaju se da će Parižani ovaj put biti susretljiviji. Sada je njihova meta Grzegorz Krychowiak. To su najnovije informacije iz Španjolske i Francuske.

Poljski veznjak nije otputovao na PSG-ovu turneju u SAD, što je jasan znak da Unai Emery na njega ne računa i da ga Parižani žele prodati. Barca je navodno zainteresirana, ali jasno je da će Krychowiak biti tek utješna nagrada. Neće biti preskup, zacijelo će biti puno jeftiniji od Paulinha, da o Verrattiju i ne govorimo, no veliko je pitanje može li Poljak odgovoriti Barcinim potrebama?

Krychowiak bi trebao biti zamjena Sergiju Busquetsu na poziciji defanzivnog veznog. Plus mu je što dobro poznaje španjolski nogomet, prije prelaska u PSG dvije godine je proveo u Sevilli i tamo je igrao jako dobro. Emery ga je povukao za sobom u PSG, ali na Parku prinčeva nije se snašao.

Barca gubi korak s Realom

Kritičari Barcelonine uprave reći će da je Barca ispalila još jedan ćorak i da više nije u stanju dovesti igrače koje zapravo želi. Katalonci su mjesecima lovili Hectora Bellerina i nisu uspjeli. Morali su se zadovoljiti s Nelsonom Semedom, koji je ipak bio B varijanta. Žarko su željeli Verrattija i opet su izvisili. Kako stvari stoje neće uspjeti dovesti ni Paulinha. Krychowiaka će vjerojatno uloviti, ali on je tek C varijanta.

Je li era dominacije Katalonaca španjolskim i europskim nogometom završila? Teško je reći, ali čini se da Barca gubi moć i da polako isparava njezina magnetska privlačnost. Barcini neuspjesi izazivaju podsmijeh u Madridu. Čak će i mnogi katalonski kroničari priznati da Barca opet gubi korak s najvećim rivalom Real Madridom, koji već neko vrijeme dovodi, realno, bolje igrače, što se vidi i na rezultatima u prošloj sezoni. Čini se da Real ima potentniju momčad, svakako osjetno širu klupu te da ima bolje preduvjete od Barce da u sljedećem razdoblju osvaja trofeje u nizovima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider