Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rozačarani i ljutiti

Barca brani gnjevnog Messija, frustrirani Griezmann oprao Koemana: "Stalno ga udaraju, teško je to izdržati"

Barcelona je nakon četiri uzastopne pobjede doživjela poraz u finalu španjolskog Superkupa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kataloncima baš ne ide. Kada se učini da su uhvatili zalet, dobiju po glavi. Nakon četiri uzastopne pobjede Barcelona je izgubila od Athletica u finalu španjolskog Superkupa, a Lionel Messi zaradio je prvi crveni karton u seniorskoj momčadi Barce. Jednom je isključen kada je igrao za Barcelonu B.

Dvaput je isključen igrajući za Argentinu. Prvi put u debiju 2005. protiv Mađarske i drugi put 2019. protiv Čilea.

Pretpostavke su da će Messi dobiti dvije ili četiri utakmice suspenzije. Sve ovisi o tome kako će sudačka komisija okarakterizirati njegov nasrtaj na suparničkog igrača.

Najvjerojatnije je da će propustiti dvije utakmice. Sreća u nesreći za Barcelonu je ta što ne očekuju suviše zahtjevna iskušenja; u četvrtak osmina finala Kupa kralja s Cornellom i u nedjelju ligaško gostovanje kod Elchea.

Očito vidno iznerviran Messi udario je rukama Asiera Villalibrea u 120. minuti, kada je bilo jasno da će Barcelona izgubiti.

Cijela Barcelona skočila je u obranu Argentinca.

„Shvaćam što se dogodilo. Tko zna koliko je prekršaja pretrpio, koliko su ga samo puta udarili na ovoj utakmici. Nije da mu tražim izliku, ali teško je ostati miran kada pokušate driblati, a protivnik vas svaki put udari“, kazao je Ronald Koeman nakon utakmice. 

Slične izjavu dao je i Amor, direktor sportskog sektora. Igrač kojeg je Messi udario ima drugačije viđenje.

gol expired Sramotni Messijev potez za premijerni crveni u karijeri: U naletu bijesa dvjema rukama odalamio protivnika i posložio ga na travnjak divider

„Sve momčadi rade prekršaje, pa i mi. Ključ je da se nikada ne odustaje. Što se tiče Messija, nisam napravio ništa posebno. Postavio sam se tako da ne može proći. On se razljutio i udario me rukama po licu. Mislim da je tu sve jasno, to je čin nepotrebne agresije.“

Ostaje činjenica da je Messi odigrao ispodprosječno, a Barcelona je opet puno griješila u obrani.

„Teško je pobijediti kada primite gol u završnici prvog poluvremena i onda opet u završnici utakmice“, kazao je Koeman na presici.

„Razočarani smo, htjeli smo pobijediti, ali to je samo jedna utakmica. Nismo napravili korak unazad“, tvrdi trener Barcelone.

Antoine Griezmann baš nema sreće. Kada odigra dobro i postigne dva gola, Barcelona na kraju izgubi.

„Zeznuli smo. Ljutiti smo, uznemireni, ma kako god hoćete. Naravno da ostaje loš osjećaj kada izgubite u finalu“, grmio je Francuz, na kojem se jako dobro vidjelo da je frustriran.

Potom je izrekao intrigantne rečenice. Koemanu se možda neće svidjeti. Jer ako njemu ne idu na brk, kome idu?

„Znali smo da Marcelinova momčad radi žestoko, da dobro stišću. Napravili smo neke strategijske pogreške. Morat ćemo to proanalizirati i pokušati popraviti u sljedećim utakmicama. Loše smo igrali u obrani, slabo komuniciramo. Moramo to popraviti jer su to vrlo važni detalji koji u konačnici definiraju rezultat“, zaključio je napadač Barcelone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider