Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači u euforiji

Potukli konkurenciju u utrci za Vatrenog: Badelj blizu potpisa za slavni talijanski klub

Badelj bi se trebao pridružiti slavnom talijanskom klubu, čiji navijači su vrlo zadovoljni aktivnostima kluba na tržištu.

Milan Badelj (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Milan Badelj vratio se sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao slobodan igrač, a ponuda za 29-godišnjeg veznjaka nije nedostajalo.

Badelja su u svojim redovima željeli klubovi iz cijele Europe, ali on bi ipak trebao ostati u Italiji. Prema pisanju talijanskih medija, u utrci je pobijedio rimski Lazio, s kojim bi Badelj uskoro trebao potpisati ugovor na četiri godine.

Kao najozbiljniji kandidati za dovođenje hrvatskog reprezentativca figurirali su Milan, Zenit i Sporting, ali Badelj bi trebao postati novo pojačanje Lazija, koji je vrlo aktivan na tržištu.

Lazio je doveo već nekoliko pojačanja, a šlag na tortu trebali bi biti Badelj i posebno Joaquin Correa, argentinski ofenzivac Seville koji bi trebao stići u Rim u transferu vrijednu 20 milijuna eura.

Rimski Corriere dello Sport piše kako je Lazio prodao već 9000 pretplata za novu sezonu i da se približava prošlosezonskoj brojci; kao razlog navode pojačanu aktivnost na tržištu i pojačavanje momčadi.

Lazio je prošlu sezonu završio na petom mjestu s jednakom brojem bodova kao i četvrti Inter, koji im je pobjedom na njihovu terenu u zadnjem kolu u izravnom okršaju ''oteo'' Ligu prvaka.

Badelj je četiri godine bio igrač Fiorentine, u kojoj je dogurao do statusa (do)kapetana - traku je preuzeo nakon tragične smrti Davidea Astorija. Prije toga je dvije godine branio boje HSV-a, u koji je stigao iz Dinama. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 41 utakmicu i zabio dva gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider