Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže peti naslov

Uvjerljivo pobijedili Iran: Japan prvi finalist Azijskog kupa

Japanu će to biti peto finale u povijesti azijskih prvenstava.

Slavlje Japanaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Japana izborila je plasman u finale Azijskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što je u prvom polufinalnom susretu u Al Ainu pobijedila Iran sa 3:0.

Junak utakmice bio je napadač Werdera Yuya Osako koji je u razmaku od deset minuta dva puta svladao iranskog vratara Alirezu Beiranvanda.

Nakon lošeg prvog dijela u kojem nije bilo previše prilika, Japan je poveo iz prve prave prilike u 56. minuti, a pogodak je postigao Osako na ubačaj Takumija Minamina.

Deset minuta kasnije isti je igrač realizirao jedanaesterac za vodstvo 2:0. Kazneni udarca skrivio je Morteza Pouraliganji igrajući rukom, a australski sudac Chris Beath donio je odluku nakon provjere VAR-om. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Japana je potvrdio Genki Haraguchi.

Japanu će to biti peto finale u povijesti azijskih prvenstava, a u dosadašnja četiri nastupa je četiri puta slavio što je rekord. Posljednji put Japan je slavio 2011. godine pobijedivši u finalu Australiju.

U drugom polufinalnom susretu u utorak se u Abu Dhabiju sastaju domaćin prvenstva i Katar.

Ujedinjeni Arapski Emirati do sada su samo jednom izborili finale, 1996. kada su izgubili od Saudijske Arabije, dok Katar lovi svoje prvo finale.

Hitan sastanak u Barci: Od najskupljeg pojačanja u povijesti postao najveći problem Philippe Coutinho (Foto: AFP) Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +5 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider