Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strelovit uspon

Real kupuje mladu zvijezdu za 50 milijuna eura: Bivšem hrvatskom izborniku idu velike zasluge

Francuski veznjak Aurelien Tchouameni na meti je Real Madrida, a Niki Kovaču idu velike zasluge za strelovit uspon mladog igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč tome što su blizu naslova prvaka Španjolske, a još uvijek je žive i u Ligi prvaka, u Real Madridu već razmišlja o pojačanjima za sljedeću sezonu.

Madriđani se ponašaju kao da je transfer Kyliana Mbappea gotova stvar, a šalju jasne poruke da žele dovesti i Erlinga Haalanda.

Njih dvojica nisu jedine potencijalne akvizicije. Florentino Perez dao se u potragu za igračem koji može odmijeniti neumornog Brazilca Casemira. Španjolski mediji pišu da je Real vrlo blizu potpisivanja ugovora s veznjakom Monaca Aurelienom Tchouamenijem

Aurelien Tchouameni na meti Real Madrida: Monacu 50 milijuna eura

Riječ je o 22-godišnjem francuskom igraču, kojeg je Zinedine Zidane već zapisao u svoju bilježnicu dok je bio trener Reala. Monaco traži 50 milijuna eura, a Real je navodno spreman to platiti. Međutim, da bi završio posao, Perez prvo mora olakšati blagajnu.

gol expired VIDEO Lampard slomio ruku u dramatičnoj pobjedi Evertona: "Nema veze, popit ću pivo" divider

Real će se na kraju sezone najvjerojatnije rastati s Iscom, Marcelom i Baleom, kojima istječe ugovor i slobodni su igrači, dok Ceballosa, Jovića i Hazarda želi dobro unovčiti.

Tchouameni napravio je veliki skok u karijeri otkako je stigao u Monaco iz Bordeauxa u siječnju 2020. Danas se smatra jednim od najboljih veznjaka u Ligue 1.

Velike zasluge Niki Kovaču

Prošle godine postao je seniorski reprezentativac, upisao je već sedam nastupa za Tricolore, a prije toga je prošao sve uzraste mladih reprezentacija Francuske. Uzlet mladog igrača dogodio se u vrijeme dok je na klupi Monaca sjedio hrvatski trener Niko Kovač.

"Kada vidite koliko je dobro igrao danas, shvatite zašto je postao francuski reprezentativac. Jako smo sretni što ga imamo u Monacu. Postaje pravi lider u ovoj momčadi. Pomažem mu u tome. Ako ovako nastavi, on će postati još veći lider. Želio bih mu čestitati na pozivu za Francusku. On će sigurno željeti obje utakmice za Francusku, ali morat ću porazgovarati s Didierom Deschampsom", izjavio je bivši hrvatski izbornik nakon odlične Tchouamenijeve ligaške utakmice s Bordeuxom početkom listopada prošle godine, a uoči kvalifikacijskih utakmica francuske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Casemirov nasljednik

„Svoje obveze preuzima usred terena, koji je strateška zona. Na toj poziciji morate biti disciplinirani i organizirati druge oko sebe. Kad ga pogledam u odnosu na prije godinu dana, više nije isti igrač. Uvijek pokušava naučiti i razumjeti više. On upija sve informacije koje mu dajemo“, kazao je Kovač kojem idu velike zasluge za strelovit napredak mladog igrača.

gol expired Englezi gube igrača od kojeg su imali velika očekivanja: Izabrao domovinu u kojoj je rođen divider

Ove sezone upisao je 41 nastup za Monaco, a pritom je postigao tri gola i upisao dvije asistencije. Tchouamenijev napredak nije prošao nezapaženo, zainteresirao je brojne europske klubove, a među njima i Real. Bayern se spominjao kao najveći rival, no Kraljevski klub navodno je bliže realizaciji transfera.

Madriđani osvježavaju momčad

Španjolski div naljeto nastavlja politiku postepenog osvježavanja momčadi. Vezni red jedan je od prioriteta. Kraljevi su napravili plan kako da u perspektivi zamijene Luku Modrića, Tonija Kroosa i Casemira.

Zamjene za Modrića i Kroosa već su našli u obliku Federica Valverdea i Eduarda Camavinge, dok bi Tchouameni mogao biti dugoročni nasljednik Casemira na poziciji defanzivnog veznog.

Nije to baš tako striktno markirano, naravno da Francuz može uskočiti i odmijeniti bilo koga u veznom redu, jednako kao i Valverde i Camavinga. Uglavnom, Real će u sljedećoj sezoni imati još širi izbor u sredini terena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider