Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastični klinac

Englezi gube igrača od kojeg su imali velika očekivanja: Izabrao domovinu u kojoj je rođen

Fabio Carvalho igrao je za reprezentacije Engleske do 16, do 17 i do 18 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borba između nogometnih saveza Engleske i Portugala za Fabija Carvalha bit će okončana trijumfom Portugalaca.

Oni su pozvali ovog fantastičnog klinca iz Fulhama u svoju U-21 reprezentaciju i čini se kako više neće postojati dilema oko toga čiji će nacionalni dres Carvalho nositi u budućnosti.

Carvalho, koji ima 19 godina, rođen je 30. kolovoza 2002. u Portugalu, u gradiću Torres Vedras u okolici Lisabona.

Nogomet je počeo trenirati u Benfici, a kao 11-godišnjak je sa svojom obitelji preselio u London. Tamo je krenuo u klubu Banham gdje su njegov izvanserijski talent uočili skauti Fulhama koji su ga pozvali da se priključi njihovoj akademiji.

Punog imena Fabio Leandro Freitas Gouveia Carvalho, u Fulhamu je odradio do kraja omladinski staž. Briljirao je u mlađim kategorijama pa je još prije pet godina dobio poziv u englesku U-16 reprezentaciju. Nešto kasnije nastupao je i za engleske selekcije U-17 i U-18, a što se tiče klupske karijere, ova sezona mu je prva seniorska i odmah je pokazao o kakvom se talentu radi.

Ovaj ofenzivni veznjak je u izrazito teškom natjecanju, što engleski Championship svakako jest, zabio sedam golova i upisao šest asistencija.

Privukao je interes mnogih klubova (najviše se spominjao Liverpool), tim više što mu ovo ljeto istječe ugovor i slobodan je otići iz Fulhama bez odštete. Na njemu i njegovoj obitelji je odluka hoće li odmah prihvatiti neku ponudu ili će ostati i iduće sezone s Fulhamom zaigrati u Premier ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider