Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako to, kako to?

Jedan igrač Chelseaja ove sezone slavi ligašku titulu, i to prvu u cijeloj karijeri

Nogometaš Chelseaja Pierre Emerick Aubameyang od ove sezone, barem na papiru, više nije igrač bez ijedne ligaške titule u karijeri.

Aubameyang, Chilwell, Zakaria i Havertz (Foto: Profimedia)

Igrači Chelseaja ove sezone vjerojatno se ne osjećaju kao članovi velikog kluba koji je prije samo dvije sezone zasjeo na tron Europe. 

Sredina ljestvice Premier lige, rano ispadanje iz oba Kupa te eliminacija u četvrtfinalu Lige prvaka bez ispaljenog metka. To je nešto čime niti jedan igrač li navijač takvog kluba ne može biti zadovoljan.

Titula prvaka Španjolske sletjela u London

Trofeju nisu prišli niti blizu, no jedan njihov igrač ipak je službeno osvojio jedan i to ne bilo koji.

U pitanju je Pierre Emerick Aubameyang, koji je postao prvak Španjolske s Barcelonom i taj rezultat upisuje se u njegova postignuća.

U pitanju su pravila La Lige po kojima naslov prvaka pripada svakom nogometašu koji je nastupio u ligaškoj utakmici. Aubameyang je ove sezone, prije nego što je pristupio Chelseaju, za Barcelonu upisao osam odigranih ligaških minuta.

Slijedi povratak u Barcelonu?

Njemu je to prvi ligaški naslov u cijeloj karijeri, unutar koje je nastupao za velikane poput Monaca, Saint-Etiennea, Borussia Dortmunda, Arsenala i Barcelone. 

Aubameyang se sve glasnije spominje u kontekstu povratka u Barcelonu. Chelsea je spreman s njim raskinuti ugovor, a on bi se rado vratio u okružje gdje je u proljeće prošle sezone postigao 13 pogodaka u 23 nastupa. Također, Xavi je već ranije izrazio žaljenje što ga je pustio i želi ga ponovno u svojoj momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider