Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka

Atletico se provukao u zadnjem kolu, Ajax savršeno završio posao u skupini

Dobili smo i posljednje odgovore u skupini B lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom utorka najveća se borba za osminu finala Lige prvaka odvijala u skupini B gdje je na kraju uz Liverpool prolaz dalje osigurao madridski Atletico.

U posljednjem 6. kolu Milan je na svom San Siru dočekao Liverpool te je izgubio 1-2. Gostujući trener Klopp je uoči ove utakmice napravio velike promjene, pogotovo u obrambenom dijelu svog sastava, ali je Liverpool unatoč tome ostvario novu, šestu pobjedu u skupini, iako je već odavno osigurao prolaz i prvo mjesto.

Milan je poveo golom Tomorija u 29. minuti i s obzirom na tadašnjih 0-0 Porta i Atletica talijanska momčad je bila u osmini finala Lige prvaka. No, kratko je trajala ta domaća sreća jer je Salah izjednačio u 36. minuti. Liverpool je potpuno dominirao na San Siru, a bolja igra naplaćena je u 55. minuti kada je Origi doveo goste u 2-1 vodstvo.

gol expired VIDEO Udarac pokrenuo kaos! Sudac u tri minute isključio dvojicu, dao crveni igraču s klupe i podijelio još tri žuta divider

Tako je međusobni ogled Porta i madridskog Atletica na Dragao stadionu odlučio o drugom putniku ove sezone za osminu finala. I bio je to Atletico koji je na samom startu ovog gostovanja bio osuđen igrati bez Luisa Suareza koji je izašao zbog ozljede. U prvih sat vremena igre dosta bolji je bio Porto, no u 56. minuti su poveli gosti kada je snalažljiv pred suparničkim vratima bio Griezmann.

Nakon tog pogotka potpuno se rasplamsala igra, a počeli su frcati i crveni karton te je Porto zaradio dva isključenja, a Madriđani jedno. Na kraju je Atletico zabio nova dva gola za potvrdu slavlja i prolaza (Correa i De Paul), dok je Porto na samom kraju tek smanjio na konačnih 1-3.

Cijelu je utakmicu za goste odigrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko, a Portu ostaje mala utjeha u igranju Europske lige.

Ajax stopostotan

U skupini C je sve bilo jasno i prije zadnjeg kola. Ajax, kao prvi te Sporting, kao drugi, nastavljaju sezonu u Ligi prvaka, dok će dortmundska Borussia kao treća igrati Europsku ligu.

Ajax je u Amsterdamu pobijedio Sporting 4-2 i tako došao do savršenih šest pobjeda u skupini. Prvi pogodak na utakmici postigao je Sebastien Haller, napadač Ajaxa, čime je došao do brojke od deset golova ove sezone. Prvi je strijelac Lige prvaka (devet ih ima Lewandowski), a ujedno je Haller nogometaš koji je najbrže došao do brojke od 10 golova u ovom natjecanju, u povijesti. Također, ponovio je doseg Cristiana Ronalda iz sezone 2017./18. te je i on sam zabio barem gol u svakoj od šest utakmica grupne faze.

Borussia je svladala Bešiktaš u Dortmundu 5-0 uz po dva gola Reusa i Haalanda (te jedan Malena). Borussiji ostaje tek igranje u Europskoj ligi u nastavku sezone, a od 73. minute za Borussiju je igrao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Kod gostiju je na klupi kroz cijelu utakmicu ostao Domagoj Vida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider