Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se napadač

Atletico priprema bombastičan transfer: Prodaje tri igrača i hrvatskog vratara da bi kupio skupocjenog Srbina

Atletico bi u posljednjim danima prijelaznog roka mogao dovesti potentnog napadača Fiorentine Dušana Vlahovića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico traži pojačanje u napadu i možda će realizirati zvučan transfer u posljednjim danima prijelaznog roka, piše madridski As.

Na meti Rojiblancosa je srpski napadač u redovima Fiorentine Dušan Vlahović. Talijanska Corriera dello Sport tvrdi da su Madriđani pristali na odštetu od 70 milijuna eura i da je realizacija transfera samo formalnost. Čini se da nije baš tako.

gol expired Je li najveći krivac "izgubljeni" Krznar i treba li Dinamu šok-terapija prije uzvrata u Zagrebu? divider

Španjolski mediji ističu da pregovori još nisu završeni i da Atletico ne namjerava iskrcati spomenuti iznos. Madriđani misle da ta cifra nije primjerena trenutačnoj situaciji na tržištu.

Vlahovićev je na Transfermarktu procijenjen na 40 milijuna eura, a to je otprilike cifra koju Atletico nudi Talijanima.

Atletico želi Dušana Vlahovića

Operaciju vodi u Španjolskoj i većem dijelu Europe na sva usta hvaljeni sportski direktor Atletica Andrea Berta. Za njega se pričalo da je na meti Manchester Uniteda. Berta radi dobar posao u Atleticu, gotovo svi igrači koje je doveo na kraju su se isplatili, na čelu s Antoineom Griezmannom. Ne čudi što je u nekim izborima posljednjih godina biran za najboljeg menadžera godine.

Naravno da Atletico želi proći što jeftinije, ali Berta je navodno Vlahovića ocijenio igračem budućnosti, pa se pretpostavlja da je spreman odriješiti vreću. Mišljenja je da Vlahović veliki potencijal i da bi mogao biti vrlo isplativa investicija. Talijani to znaju i stoga želi izvući maksimum u ovom trenutku.

gol expired Modrima neće biti lako ni u Europa ligi, ispadnu li: Iako će biti prvi nositelji u ždrijebu, prijeti im skupina s Leicesterom, Sociedadom i Galatom divider

21-godišnji srpski napadač u fokus velikih klubova ušao je prošle sezone kada je postigao 21 gol u Serie A.

Fizički je snažan, visok je 190 centimetara, zna zadržati loptu, igrati okrenuti leđima, razigrati suigrače, ali i proći i potegnuti. Ima moćnu lijevu nogu, vrlo dobrog je udarca. Sve su to karakteristike koje golicaju maštu Diega Simeonea. Takav napadač dobro bi mu došao.

Fiorentina traži 70 milijuna eura

Ideja je da pronađu napadača koji bi bio komplementaran s Luisom Suarezom. Drugačijeg profila i bitno mlađeg igrača koji je u stanju izdržati sve napore duge sezone. Vlahović bi u početku mogao mijenjati Suraza kada se umori, ali mogli bi igrati i u paru.

Vlahoviću ugovor istječe u ljeto 2023. Fiorentina je pokušala ispregovarati produljenje ugovora za još tri godine, ali on je to odbio. Kako je na meti nekolicine klubova, prodaja se čini vrlo izglednom.

gol expired Liverpoolova legenda popljuvala Šerif iako je razbio Dinamo: Nemaju što raditi u Ligi prvaka divider

Atletico je vrlo zainteresiran, no cifra je paprena, posebno ako doista dosegne 70 milijuna. Madriđani će morati prodati neke igrače ako se žele upustiti u utrku. As piše da su na listi za prodaju Arias, Marcos Paulo, Šaponjić, a možda i hrvatski vratar Ivo Grbić. Na taj način Atletico će zaraditi nešto od odšteta, a podjednako i na smanjenju mase plaća.

Atletico također čeka implementaciju ugovoru između La Lige i CVC fonda. Tu bi trebalo kapnuti tridesetak dodatnih milijuna. Uglavnom, neke se još stvari trebaju poklopiti kako bi se transfer realizirao. Vremena nema puno, ali ima ga dovoljno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider