Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači, stožer i direktori

Nekadašnji prvak Europe se dogovorio s igračima: Smanjenje plaće 25 posto

Povratničku sezonu u društvo najboljih zasad zbog koronavirusa nisu uspjeli okončati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije Arsenala, Sheffield Uniteda, Southamptona, Watforda i West Hama, šesti klub iz engleske Premierlige koji je smanjio plaće svojim igračima uslijed pandemije koronavirusa je Aston Villa.

Igrači i stručni stožer pristali su na 25-postotno smanjenje plaća u razdoblju od četiri mjeseca, a u jednakom postotku će manja plaća biti i direktorima kluba.

Aston Villa je klub iz Birminghama, drugog po veličini grada u Engleskoj, a trenutno se nalaze u suvlasništvu dvojice milijardera: Egipćanina Nassefa Sawirisa i Amerikanca Wesa Edensa.

Osnovani su daleke 1874. i kao takvi su jedan od najstarijih klubova na Otoku. Također su i među uspješnijima, jer se sa sedam osvojenih naslova prvaka nalaze na petom mjestu vječne ljestvice (više titula imaju samo Manchester United, Liverpool, Arsenal i Everton, dok im u leđa gledaju Sunderland, Manchester City, Chelsea...).

Sedam su puta osvajali FA kup, pet puta Liga kup, a definitivno najzvjezdaniji trenutak njihove povijesti dogodio se 1982. kada su postali prvaci Europe, svladavši u finalu Kupa prvaka favorizirani Bayern s 1:0.

Danas je Villa, kako ju zovu Englezi, klub koji se ove sezone tek vratio u društvo najboljih i onog trenutka kad Premierliga bude nastavljena ujedno će se nastaviti i njihova grčevita borba za ostanak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider