Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav majstor

Bivši najbolji nogometaš Afrike postavio "rekord" u trajanju sportske mirovine

Asamoah Gyan postao je "vlasnik" vjerojatno najkraće sportske mirovine u povijesti.

Asamoah Gyan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osebujni napadač Asamoah Gyan postao je "vlasnik" vjerojatno najkraće sportske mirovine u povijesti! Ganac je u ponedjeljak objavio da odlazi u reprezentativnu mirovinu, nakon što mu je oduzeta kapetanska traka, no već se u utorak ponovno stavio na raspolaganje izborniku Kwesiju Appiahu.

Razlog je, kako prenose brojni afrički, a sada već i europski mediji, poziv predsjednika države Nana Akufo-Addoa, koji je odgovorio Gyana od njegove odluke.

"Predsjednik je razgovarao telefonski s Asamoahom Gyanom. Predsjednik ga je zamolio, da u interesu cijele države, promijeni svoju odluku da se povuče iz reprezentacije i da se ponovno stavi na raspolaganje izborniku Appiahu", stoji u priopćenju predsjedničkog ureda Gane.

Reprezentaciju Gane i još 23 države za mjesec dana očekuje kontinentalno prvenstvo, odnosno Afrički kup nacija, na kojem će Gana pokušati prekinuti 37-godišnji post neosvajanja zlata. Prije četiri, odnosno devet godina Gana je osvajala srebrnu medalju nakon što je gubila u finalu od Obale Bjelokosti, odnosno Egipta.

Ovogodišnji Afrički kup nacija igra te u Egiptu, a Gana je smještena u skupinu F, zajedno s Kamerunom, Gvinejom Bissau i Beninom. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine odlaze u osminu finala, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider