Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'kad napustim klub...'

Wenger napravio kobnu pogrešku zbog koje će (konačno) biti potjeran iz kluba?

Još jedna sezona engleske Premierlige bliži se kraju, a Arsenal se ponovno grčevito bori za mjesto u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer Arsenala Arsene Wenger održao je tradicionalnu konferenciju za novinare dan uoči utakmice 36. kola engleske Premierlige u kojoj 'topnici' dočekuju Norwich. Arsenal je i ove sezone ostao bez toliko željenog naslova prvaka, a Wenger je pomalo neoprezno okrznuo navijače kluba za neuspjeh njegove momčadi.

Wenger i Arsenal izloženi su kritikama tijekom cijele sezone, pogotovo u završnici u kojoj je londonska momčad u nekoliko navrata kiksala pred svojim navijačima te ispala iz utrke za naslov prvaka. Navijači traže Wengerov odlazak, no Francuz još nema namjeru odstupiti sa svog mjesta.

Wenger vjeruje u urotu protiv njega

"Vrijeme je za promjenu. Arsenal stagnira - potreban je svježi pristup", glasi jedan od natpisa kojim domaći navijači stvaraju atmosferu.

"Navijači su izmanipulirani od strane osoba koje vode neke svoje osobne ratove i imaju preveliki ego", rekao je Wenger na konferenciji za novinare, misleći pritom na Garyja Linekera i Piersa Morgana, najžešće kritičare 'topnika'.

Obojica su se odmah oglasila putem profila svojih društvenih mreža i okomila se na francuskog stručnjaka, ističući pritom da je nevjerojatno da menadžer krivi vlastite navijače za neuspjeh.

"Razumijem frustriranost navijača, ali nitko nije frustriraniji od mene. Svi smo razočarani. Izgubili smo prvenstvo na domaćim utakmicama protiv manjih momčadi (West Ham, Swansea i Chelsea pobijedili, Southampton i Crystal Palacea uzeli bod), ali u nekima od njih igrali smo u teškoj atmosferi, klimi. U gostima smo prvaci lige", rekao je Wenger i indirektno okrivio navijače za neuspjeh jer nisu stajali iza momčadi u tim utakmicama, već su se bavili njegovim potencijalnim odlaskom iz kluba.

I u pravu je. Navijači koji dolaze na stadion trebali bi stajati iza momčadi i nogometaša koji su u klubu, a ne se baviti protestiranjem protiv menadžera. Činjenica ostaje da je Wenger u posljednjih nekoliko godina doveo tek dvije velike zvijezde (Alexis Sanchez i Mesut Ozil), iako je imao financijskog prostora za puno više. Momčad nema izričitog vođu i lidera i možda je upravo to najveći problem ove, kako je vole nazivati, beskarakterne momčadi Arsenala.

"Moji igrači i moja momčad imaju karakter. Oni ljudi koji tvrde da nemaju imaju ga daleko manje od mojih nogometaša. Poznajem te ljude koji to tvrde i jasno mi je zašto to rade. Nitko ne bi trebao stavljati pod znak pitanja karakter ove momčadi", tvrdi Wenger.

Zasada ostaje, ali najavljuje odlazak

Što se njegovog odlaska tiče, Wenger je i dalje tajanstven.

"Onog dana kada odlučim napustiti klub i dalje ću biti najveći navijač Arsenala. Samo ću to raditi s tribina. Želim da nakon toga Arsenal bude prvak Engleske i Europe. Bit ću ponosan jer ću znati da sam bio dio stvaranja te momčadi", kaže Francuz.

Arsenal se na kraju ove sezone ponovno bori za jedno od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Trenutno je četvrti s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Manchester City. Drugoplasirani Tottenham bježi pet bodova, dok Manchester United zaostaje pet, ali ima i utakmicu manje.

Napasti vlastite navijače u Engleskoj nije dobra ideja. Wenger će to sada osjetiti na svojoj koži. Možda upravo to bude posljednja kap koja će preliti čašu kod vrlo frustriranih navijača.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider