Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao u rukometu?

Revolucionarni prijedlog francuskog velikana: "Svjetsko prvenstvo u nogometu svake dvije godine"

Wenger je ustvrdio da su trenutna četverogodišnje razdoblja Svjetskog prvenstva nepravedna prema igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger, bivši trener Arsenala i savjetnik predsjednika FIFA-e Giannija Infantina za globalni nogometni razvoj, kazao je da bi FIFA trebala razmotriti održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine umjesto dosadašnje četiri.

 

Wenger je ustvrdio da su trenutna četverogodišnje razdoblja Svjetskog prvenstva nepravedna prema igračima.

"Ako pogledate momčadi na Svjetskim prvenstvima, prosječna dob je 27 ili 28 godina. Zbog toga, jer je Svjetsko prvenstvo svake četiri godine, vrlo su male šansi da ga ponovno osvojite jer bi onda već bili u poznim godinama. Zbog toga bismo možda trebali organizirati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine," rekao je u razgovoru za BeIn Sport.

Wenger je u prošlosti bio kritičan prema UEFA-inoj Ligi nacija, te je pobornik ideje da su Svjetska i Europska prvenstvo najvažniji.

"Sve ostalo izbacite. Organizirajte samo značajna natjecanja i izbacite sva paralelna natjecanja iz igre. Ljudi moraju razumjeti o čemu se radi i imati samo igre sa značenjem", kazao je Francuz, koji je istakao i da treba promijeniti sustav kvalifikacija.

"Rekao bih da je logično sažimanje kvalifikacija, jer umjesto termina u listopadu, studenom, rujnu, ožujku, lipnju, mi bi sve kvalifikacije odigrali s više utakmice u listopadu i veljači. Igrači i klubovi bi bili sretniji", kazao je Wenger.

Wenger je priznao da je njegova ideja da sezona traje od ožujka do studenog naišla na malu podršku, a smatra da je ljetna stanka potpuno nepotrebna i zastarjela.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider