Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strpljenju je došao kraj

Wenger konačno na izlaznim vratima: Evo tko su kandidati za novog menadžera Arsenala

Pozicija Arsenea Wengera kao menadžera Arsenala pod velikim je upitnikom te bi mu ovo konačno mogla biti posljednja sezona na klupi Topnika.

Jardim, Low, Herny i Arteta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije tajna kako mnogi već nekoliko sezona zagovaraju Wengerov odlazak s klupe Arsenala, a tako nešto moglo bi se dogoditi ovog ljeta. Wenger je u prethodnoj 21 sezoni kao menadžer Arsenala uvijek završio godinu ili s top četiri mjestom u Premierligi ili trofejem, ali nakon nedjeljnog poraza od Cityja u Carabo Cupu, zajedno s nedostatkom konkurentnosti u prvenstvu, čini se da je njegovoj eri polako došao kraj.

S obzirom na to da je Arsenal na šestom mjestu u Premierligi, Ligu prvaka može izboriti jedino osvajanjem Europske lige. Druga uzastopna sezona bez Lige prvaka, posebno nakon serije rekordnih transfera, stavila bi Wengera pod dodatni pritisak i ozbiljno ugrozila njegov posao. Međutim, Arsenal će razmotriti sve aspekte.

Većinski vlasnik Arsenala Stan Kroenke oduvijek je bio nedvosmislen u potpori Wengeru, tvrdivši kako je klub sposoban osvojiti Premierligu i Ligu prvaka pod njegovim vodstvom. No to iz sezone u sezonu blijedi i sve je manje onih koji vjeruju u takav scenarij. Međutim, Arsenal neće raditi promjene u trenutku dok se ima još puno igrati.

Wenger je uvjeren kako se Arsenal može boriti za četvrto mjesto, čak i dok ima deset bodova zaostatka te je po formi najlošiji od svih klubova iz ''velike šestorke''. Iako će se pokušati izbjeći ponavljanje prošle sezone, čini se kako nesigurnost nad njegovom budućnošću utječe i na rezultate.

U engleskim medijima već se naveliko raspravlja o njegovim zamjenama, a među glavnim su kandidatima Leonardo Jardim, koji je odveo Monaco do prvog naslova u 17 godina i polufinala Lige prvaka igrajući impresivan nogomet, te bivši igrač Arsenala Mikel Arteta, koji radi kao Guardiolin pomoćnik u Manchester Cityju.

I dok Arteta nema menadžerskog iskustva i predstavlja svojevrsno kockanje, Jardim bi mogao biti sjajan izbor, ali ima ugovor do 2020. godine i Monaco će biti odlučan da ga zadrži. Postoji i mišljenje da bi Brendan Rodgers mogao odgovarati Arsenalu. Bivši menadžer Liverpoola trenutno je na kormilu Celtica s kojim niže dobre uspjehe, ali pitanje je koliko bi ga prihvatili navijači.

Za potencijalni posao ''iz snova'', kako se nedavno izrazio, svakako je zainteresiran legendarni napadač Topnika i danas pomoćni trener u belgijskoj reprezentaciji, Thierry Henry. Ali on, kao i Arteta, nema iskustva samostalnog vođenja jedne momčadi. Doduše, iznimno je popularan među navijačima.

U konkurenciji za Wengerovu zamjenu još se spominju njemački izbornik Joachim Löw i trener Šahtara Paulo Fonseca. Izbora ima napretek, no Arsenal će vjerojatno ciljati nekoga mlađeg tko bi se mogao zadržati na klupi dugi niz godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider