Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko bi to mogao predvidjeti?

Zvuči nezamislivo, ali to je realnost: Otkriven Arsenalov plan za ispadanje u drugu ligu

Arsenal je poduzeo mjere za najgori scenarij.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je trenutačno tek 15. momčad Premierlige s tri boda iznad zone ispadanja, pa su se Topnici pripremili za mogući najgori scenarij.

U Arsenalu su tako u ugovore većine igrača ugradili klauzule o smanjenju plaće ako ispadnu u Championship, piše engleski The Telegraph. Njihov je cilj spriječiti financijski kolaps ako slavni londonski klub postane drugoligaš.

Takve klauzule relativno su česte izvan kruga najvećih krugova, ali sada se običnim smrtnicima pridružio i Arsenal, koji igra očajnu sezonu.

Upisali su najgori start u posljednjih 46 godina, a u dosadašnjih 14 kola slavili su samo četiri puta.

gol expired Brutalna tučnjava na U-17 utakmici: Ovakvog udarca ne bi se posramio ni Mirko Filipović divider

"U takvoj smo poziciji i imamo toliko bodova koliko imamo. Moramo biti oprezni jer nismo puno puta bili u ovakvoj poziciji", rekao je trener Mikel Arteta o mogućem ispadanju.

Posljednji engleski teškaš koji je bio u sličnoj situaciji bio je Chelsea, koji je bio samo bod iznad zone ispadanja kada su u prosincu 2015. smijenili Josea Mourinha. Međutim, Arsenalov gradski rival tada nije poduzeo ovakve mjere.

Arsenal je samo jednom ispao u drugu ligu, davne 1913. kada su bili na rubu bankrota. Blizu su bili i 1970-ih, ali izvukli su se.

Britanska kladionica William Hill daje koeficijent 21 da će Topnici ove sezone ispasti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider