Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKO POJAČANJE "ZA DŽ"

Počinje velika borba za najveći ulov ovogodišnjeg "mercata": Gotovo je sigurno kako će La Joya u Englesku

Paulo Dybala ovog ljeta svakako napušta Juventus kao slobodan igrač.

Paulo Dybala (Foto: Afp)

Svako ljeto u nogometnom svijetu uzbudljivo je po pitanju transfera, ali ovo bi svakako moglo biti jedno od zanimljivijih. Svjetsko prvenstvo igra se tek krajem jeseni pa će najveća pažnja biti na mercatu.

Najviše će se svakako pratiti poslovi Manchester Uniteda i Newcastlea. U prvima se očekuje početak "rebuildinga", dok bi drugi mogli duboko zagrabiti u svoju riznicu. A ona je trenutno najveća u profesionalnom nogometu.

Iako se neće libiti trošiti novce, upravo dva gore spomenuta kluba ističu se kao glavni zainteresirani za akviziciju najvećeg besplatnog ovoljetnog dragulja. To je svakako Paulo Dybala.

Bit će iznenađenje ako ne završi na otoku

28-godišnji Argentinac je već objavio kako svakako napušta Juventus, a nije tajna da se želi okušati u Premier ligi. Kako se radi o dokazanom vrhunskom igraču, koji je unatoč trenutno slabijem razdoblju tek ušao u ono što bi trebale biti njegove najbolje godine, ne čudi nas taj interes.

No, osim dva spomenuta kluba, kojima bi neupitno dobro došao, sad je potvrđen još jednog kluba u koji bi takav igrač možda i najbolje sjeo.

Arsenal je ove sezone preporođen. Iako još uvijek bude iznenađujućih posrtanja, činjenica je da je Mikel Arteta posložio klub i stvorio neku shemu na kojoj će se momčad dalje graditi. Prije svega, lako je zaključiti da im nedostaje pravi igrač na dvije pozicije. Prva je desni bočni, a druga je klasni napadač.

Već sad možemo reći da bi Dybala mogao odabrati upravo Topnike, posebno ako isti izbore mjesto u Ligi prvaka, za koje se izravno bore sa svojim najvećim rivalima, Tottenhamom. Dybala se apsolutno uklapa u ono što im je potrebno, neovisno hoće li ga koristiti na krilu, polušpici ili kao lažnu devetku. 

Dybala traži oživljavanje karijere

La Joya će sigurno u obzir uzeti kakva atmosfera vlada u momčadi te kako najbolje istima može doprinijeti. Dojam je da je Arsenal posložen te da znaju smjer u kojem će ići. S druge strane, nitko ne zna što će napraviti Eric Ten Hag u Unitedu, kao što s razlogom postoji svojevrsni strah od pretrpavanje Newcastleove svlačionice čim se slavina malo otvori.

Eddie Howe napravio je sa Svrakama već sad sjajan posao i nema sumnje kako će uz pojačanja to izgledati još bolje. Momčad je izvukao iz apsolutno svake opasnosti po pitanju ostanka u ligi i automatski dobrim rezultatima učinio klub privlačniji većim imenima, koja bi u suprotnom možda smatrala da je prerano za odlazak u crno-bijele.

Što se tiče Dybale, on svakako planira oživjeti svoju karijeru, koja je trenutno, barem po pitanju brojki, u jednom lošijem razdoblju. 

Ove sezone u ligi je odigrao 25 utakmica, postigavši devet pogodaka uz pet asistencija, no to je napredak u usporedbi s prošlom sezonom, kad je uz tek 20 nastupa postigao samo četiri pogotka. 

On vjeruje da se može vratiti na neka svoja ranija izdanja. Za Staru damu ukupno je odigrao 288 utakmica u kojima je postigao 114 pogodaka i upisao 48 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider