Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiv derbi u londonu

Liverpool propustio velike prilike, Arsenal ih kaznio i ''ukrao'' im pobjedu

Liverpool je i dalje neporažen u Premierligi, ali mogao bi izgubiti korak s Manchester Cityjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju kola 11. kola Premier lige Arsenal je u subotu na svom terenu protiv Liverpoola odigrao 1:1 u utakmici koja je obilovala prigodama na obje strane.

Liverpool je poveo golom Jamesa Milnera u 61. minuti, a izjednačenje Arsenalu donio je Alexandre Lacazette u 82. minuti. Dejan Lovren zbog ozljede nije bio u sastavu Liverpoola.

Najbolje prilike za Liverpool imao je Virgil Van Dijk, koji je u prvom poluvremenu najprije u situaciji jedan na jedan pucao ravno u vratara Bernda Lena, pa je uoči odmora glavom pogodio vratnicu nakon pogreške njemačkog vratara.

U 18. minuti dogodila se sporna situacija kada je gol Liverpoola poništen zbog zaleđa. Alexander-Arnold je uputio loptu preko obrane Arsenala, Sadio Mane je bio u zaleđu, ali ne i Roberto Firmino koji je pucao i pogodio vratnicu. Pomoćni sudac je pustio igru, ali je podigao zastavicu kada je Mane pospremio odbijanac u gol, iako u trenutku Firminova udarca nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Newcastle upisao prvu pobjedu 

Newcastle je napokon upisao prvu pobjedu ove sezone u Premierligi, svladavši kod kuće Watford s 1:0 golom Ayoze Pereza u 65. minuti. Time je privremeno izašao iz zone ispadanja i sada je na 17. mjestu sa šest bodova.

Manchester United slavio je kod Bournemoutha s 2:1 golom Marcusa Rashforda u 92. minuti. 

Nakon tragične smrti Vichaija Srivaddhanaprabha prije tjedan dana, nogometaši Leicestera su se vlasniku kluba, koji je bio omiljen i kod igrača i kod navijača, odužili pobjedom u gostima kod Cardiffa sa 1:0, a strijelac je bio Demarai Gray u 55. minuti

Brazilac Felipe Anderson pružio je odličnu partiju i zabio dva gola, u 68. i 84. minuti, za pobjedu West Hama protiv Burnleyja 4:2.

Spursi uvjerljivo vodili pa spašavali pobjedu

Tottenam je u posljednjoj utakmici dana s 3:2 pobijedio Wolverhampton na gostovanju. Spursi su poveli u 28. minuti nakon sjajne akcije Sona i strijelca Lamele. Već u 30. minuti bilo je 2:0 nakon što je neometani Lucas Moura pospremio ubačaj Trippiera.

Wolverhampton je do kraja poluvremena propustio nekoliko dobrih prilika za smanjenje zaostatka, a u 37. minuti sudac im je poništio pogodak zbog zaleđa.

U nastavku je Harry Kane u 62. minuti povisio na 3:0. Kada se činilo da je sve gotovo, Wolvesi su vratili u igru golovima Nevesa i Raula Jimeneza, ali Spursi su ipak pobijedili.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider