Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TKO GUBI...

Austrijska zvijezda ljuta na Dance: "Oni su igrali samo na kontre"

Austrija je u završnici utakmice doživjela poraz od svojih danskih gostiju.

Marko Arnautović (Foto: Afp)

Nogometne reprezentacija Austrije nije uspjela dodatno obogatiti bodovni saldo nakon velike pobjede nad Hrvatskom u Osijeku. Oni su u Beču poraženi od Danske rezultatom 1:2.

Austrija je odigrala još jednu vrlo dobru utakmicu. Agresivnim stilom uspjeli su zadržati posjed lopte, kojeg su na kraju imali 55 posto, a čak 17 puta šutirali su prema vratima Danske, no samo jedan udarac išao je u okvir. Onaj Xavera Schlagera, koji je i zatresao mrežu. Danci, koji su na susretu šutirali osam puta, su prije tog pogotka vodili, a onda u završnici i došli do pobjedničkog pogotka.

Arnautović za poraz krivi način danske igre

Takvim ishodom Austrijanci ne mogu biti zadovoljni, a posebno razočaran bio je njihov ponajbolji igrač, 33-godišnji Marko Arnautović, koji je upisao stoti nastup u reprezentativnom dresu.

"Trebali smo pobijediti u ovoj utakmici", prvo je što je Arnautović rekao medijima, da bi onda nastao svoj monolog razočaranja:

"Morali smo zaključiti utakmicu u drugom dijelu. Oni su igrali isključivo na kontre i to je završilo tako da su zabili. Mi smo izgubili jer nismo imali sreće. Nismo iskoristili svoje prilike. Posljednji put smo od njih izgubili 0:4, no ovog puta smo trebali pobijediti. Da je moj udarac otišao malo više desno, bio bi pogodak i sad bismo slavili."

Nažalost, niti jedan od preostalih 16 austrijskih pokušaja nije završio u golu te su Danci iskoristili svoje prilike. U nogometu se broje golovi, a gosti su zabili dva. Tko gubi, naravno da ima pravo ljutiti se, no to mu neće donijeti bodove, samo nastupi na terenu.

Austrijanci sad slijedi susret protiv Francuske, koja nakon samo jednog boda iz dva susreta nema druge nego svim silama jurišati na pobjedu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider