Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sud se smilovao

Arijanu Ademiju smanjena kazna i vraća se nogometu!

Sportski arbitražni sud u Lausanni smanjio je kaznu Arijanu Ademiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napokon sretne vijesti za Arijana Ademija. Nogometaš Dinama i reprezentativac Makedonije za pet mjeseci se vraća na nogometne travnjake, potvrdili su u Dinamu.

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni odlučio mu je smanjiti prvotnu kaznu od četiri godine zabrane igranja nogometa koju mu je odredila Disciplinska komisija UEFA-e. Ademiju je kazna prepolovljena pa se nogometu može vratiti u rujnu ove godine.

Podsjetimo, Ademi je bio pozitivan na anabolički steroid stanozolol na dopinškoj kontroli nakon utakmice Dinama i Arsenala u Ligi prvaka u rujnu 2015. Potvrdila su to oba nalaza, no čini se kako je sud ipak uzeo u obzir Ademiju tvrdnju kako nije znao što je uzimao.

Dinamo, Ademi i njegovi odvjetnici tri puta su slali uzorak spornih tableta na analizu, sva tri laboratorija pokazala su da je uzorak bio kontaminiran i da Ademi zapravo nije kriv. U Dinamu su se nadali kako će Ademi biti oslobođen i kako bi odmah mogao započeti s treninzima, no tek za šest mjeseci može se priključiti prvoj momčadi.

Prošle godine u svibnju je UEFA potvrdila prvotnu odluku pa se Dinamo žalio CAS-u koji je nakon novih vještačenja odlučio ipak ublažiti prvotnu kaznu. Odluka Suda očekivala se još u listopadu prošle godine, ali je nekoliko puta odgađana.

Ademi je posljednju utakmicu u dresu "modrih" odigrao 3. listopada 2015. godine protiv Intera iz Zaprešića. Ušao je u igru u 64. minuti, a samo nekoliko dana kasnije je doznao šokantnu vijest.

Za vrijeme trajanje suspenzije Ademi nije smio obavljati nikakve sportske aktivnosti s Dinamom, niti trenirati s prvom momčadi. Međutim, samostalno je trenirao, igrao je padel, te mali nogomet.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider