Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se izbornik

Argentina dovodi veliko ime na klupu: Nitko drugi ih ne može spasiti

Argentina je u potrazi za izbornikom, a prvi kandidati su trenerske zvijezde iz Primere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u vrlo opasnoj situaciji u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Trenutno su na petom mjestu koje vodi u daljnje razigravanje, a šestoplasirani Ekvador kasni samo dva boda. Da stvari budu gore, ostali su i bez Messija koji je odrađuje suspenziju, a bez njega nisu mogli čak ni protiv predzadnje Bolivije koja ih je pobijedila 2-0.

Takvi rezultati su koštali posla izbornika Edgarda Bauze, a savez na čelu s Claudijom Tapijom se bacio u potragu za novim izbornikom. Prema pisanju argentinskih medija, njihova je destinacija Španjolska, a glavne mete dva velika trenera – Diego Simeone i Jorge Sampaoli.

Iako je Simeone vezan uz Atletico do 2018., a više je puta ponovio kako trenutno ne planira preuzimanje izborničke pozicije, argentinsko izaslanstvo će ga ipak pokušati nagovoriti da preuzme Gauchose. Ako on ne promijeni mišljenje, pokušat će dovesti Sampaolija.

Za njega, osim Argentine, interes pokazuje i Nizozemska koja ima slične probleme te Katar koji pokušava složiti jaku momčad za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Prema Sampaolijevim riječima, njegov mu ugovor sa Sevillom omogućuje izbor između odlaska i ostanka na kraju sezone. Sampaoli nikad nije skrivao da jednog dana želi trenirati Lea Messija, a navodno neće odbiti eventualnu ponudu Argentine.

Iako je jednom nogom u Argentini, ona druga koja ostaje vani donosi mnoge dileme vezane uz ugovor. Izaslanstvo Argentine se očekuje u Španjolskoj već ovog tjedna, a Argentina bi uskoro mogla dobiti senzacionalno trenersko pojačanje za Rusiju 2018..

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider