Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavio momčad na cjedilu

Najgori scenarij: Messiju velika suspenzija, Argentina u problemima!

Težak udarac za Argentinu - Lionel Messi je dobio suspenziju i ostavio momčad na cjedilu gotovo do kraja kvalifikacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi je dobio četiri utakmice suspenzije, počevši s večerašnjom utakmicom protiv Bolivije. Razlog je njegovo vrijeđanje suca nakon važne pobjede protiv Čilea. Messi je bio strijelac jedinog pogotka i heroj utakmice, ali zbog nepromišljenog će poteza svoju reprezentaciju ostaviti na cjedilu gotovo do kraja kvalifikacija. Očekivalo se da će FIFA odrezati između dvije i četiri utakmice kazne, tako da je ovo najgori mogući scenarij za Argentinu. Uz suspenziju, Messi mora platiti i 9500 eura.

Podsjetimo, dok su se pojedini argentinski igrači zahvaljivali navijačima na frenetičnoj podršci i rukovali se sa suparnicima, Messi se pozdravljao sa sucima. Pružio je ruku glavnom sucu i jednom pomoćniku, dok se prema drugom ponio prilično ružno i nesportski, čime je još jednom pokazao tamnu stranu svojeg karaktera.

Messi mu, naime, nije pružio ruku, nego mu je samo kimnuo glavom, promrsio nešto sebi u bradu, možemo samo zamisliti što, i prijekorno ga pogledao. Sudac je poniženo slegnuo ramenima, vidjelo se da mu nije svejedno, kao ni njegovim kolegama. Prilično neugodna situacija. Messi se očito naljutio na suca jer je smatrao da je griješio kod signaliziranja zaleđa. Kamere su uhvatile Messija kako tijekom utakmice kočijaški psuje u lice pomoćnom sucu.

Argentina je trenutno treća u kvalifikacijama za odlazak u Rusiju, ali razlika između nje i šestog Čilea je svega dva boda. Uz to, Argentinci iduće dvije utakmice igraju u gostima, kod Bolivije i jakog Urugvaja, a Messija neće biti ni na domaćim utakmicama protiv Venezuele i Perua u kojima će ipak biti favoriti i bez pomoći najboljeg igrača. U posljednjem kolu, u kojem se Messi vraća, gostuju kod Ekvadora, reprezentacije koja je također u igri za Rusiju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider