Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi dvaput pogodio stativu

Argentina gazi kroz kvalifikacije za SP 2026., Brazil šokiran pred kraj utakmice

Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja na kraju utakmice (85.) i tako natjerao Selecao da izgubi prve bodove u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Reprezentativci Brazila (Foto: Afp)

Argentina, aktualni svjetski prvak, ostvarila je treću pobjedu u trećem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., pobijedivši u četvrtak u Buenos Airesu sa 1:0 Paragvaj.

Momčadi koju vodi Lionel Scaloni bio je dovoljan pogodak Nicolasa Otamendija u trećoj minuti utakmice, dok je Lionel Messi, koji je ušao u drugom poluvremenu, dvaput pogodio stativu.

Brazil je kod kuće odigrao 1:1 s Venezuelom.

Selecao je poveo u 50. minuti nakon prekida kada je suparničku mrežu zatresao Gabriel Magalhaes.

Međutim, Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja na kraju utakmice (85.) i tako natjerao Selecao da izgubi prve bodove u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Nunez donio Urugvaju bod u Kolumbiji

Darwin Nunez zabio je u sudačkoj nadoknadi i donio Urugvaju remi 2:2 protiv Kolumbije na gostovanju u Barranquilli nakon što su domaćini prokockali nekoliko dobrih prilika nakon vodstva od 2:1. Kolumbija je povela pogotkom Jamesa Rodrigueza u 35. minuti, Urugvaj dolazi do izjednačenja u 47. minuti, a strijelac je Matheus Olivera da bi Kolumbija opet povela pet minuta kasnije golom Mateusa Urbe.

Mladi Ekvadorac ispisao povijest

Ekvador je uzeo prva tri boda u ovim kvalifikacijama gostujućom pobjedom 2:1 protiv Bolivije. Golove za Ekvador zabili su Kendry Paez (45) i Rodriguez (90+6) na asistenciju Moisesa Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju postigao je Rodrigo Ramallo. Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Veznjak ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i 6 mjeseci.

Čile pobijedio Peru 2:0 pogotkom Diega Valdesa (74) i Marcosa Lopeza (90+1, autogol).

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider