Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključna utakmica

Argentina hvata zadnji vlak za Rusiju: Uzdaju se u - novi stadion

Argentina je u pokušaju hvatanja Svjetskog prvenstva promijenila izbornika, a sada mijenja i stadion.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinska nogometna reprezentacija svoj će posljednji domaći susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Perua odigrati 5. listopada na stadionu Bombonera, domu Boca Juniorsa, a ne na mnogo većem Monumentalu, stadionu River Platea, svom tradicionalnom domaćem terenu.

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli inzistirao je na prebacivanju utakmice protiv četveroplasiranog Perua na Bomboneru, navodeći kao razlog da je na tom stadionu publika bliže travnjaku pa tako može igračima dati dodatni poticaj u vrlo važnoj utakmici.

No, Peru je od Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zatražio da se utakmica ne igra na Bomboneri jer domaćini na tom stadionu neće biti u mogućnosti jamčiti sigurnost igračima.

Argentina je u svojoj posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici kiksala odigravši na Monumentalu samo 1:1 protiv slabe Venezuele te se dva kola prije kraja nalazi na petom mjestu ljestvice sa 24 boda, koliko ima i četvrti Peru.

Izravni plasman na SP izborit će četiri prvoplasirane reprezentacije iz južnoameričke zone kvalifikacija, dok će petoplasirana morati u dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda.

Osim Argentine i Perua za neko od tri preostala mjesta koja izravno vode u Rusiju, jedno je još proljetos osigurao Brazil, konkuriraju još Urugvaj sa 27, Kolumbija sa 26, Čile sa 23, Paragvaj sa 21 i Ekvador sa 20 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider