Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prevelika konkurencija

Modrićev nasljednik napušta Real Madrid: Opirao se, ali ipak je pristao

Turski talent Arda Güler najvjerojatnije će sljedeće sezone otići iz Real Madrida na posudbu.

Arda iGuler i Eduardo Camavinga (Foto: Afp)

Poznati španjolski novinar Ramon de Mon iznio je nove informacije o kadrovskim planovima Real Madrida za sljedeću sezonu.

Ferro (desno) Branič se priključio Hajdukovim treninzima, iza njega je neugodna ozljeda koljena divider

"Carlo Ancelotti vjeruje da je najbolja stvar da Arda Güler (19) ode na posudbu u lipnju. Dolasci Kyliana Mbappéa i Endricka motiviraju ovu misao", tvrdi Ramon, koji slovi kao novinar koji je dobro obaviješten o zbivanjima na Santiago Bernabeuu.

Nakon što se oporavio od ozljeda, mladi Turčin, koji je apostrofiran kao nasljednik Luke Modrića, ima malu minutažu kod Carla Ancelottija i sada razmišlja o odlasku na posudbu.

Isprva se žestoko protivio toj mogućnosti, iako su u Realu smatrali da bi to najbolje za njega. Vrijeme je pokazalo da su Madriđani bili u pravu.

Arda Güler odlazi na posudbu

Güler ima impresivne tehničke kvalitete, nema sumnje da je talentiran, no mora još puno napredovati na fizičkoj i taktičkoj razini.

To se djelomično dobiva skupljanjem minuta, a to je u početku teško u klubu kao što je Real, gdje su zahtjevi maksimalni i gdje su igrači koji generiraju veliku konkurenciju.

Glavna loža u Maksimiru Po čemu se Dinamovi čelnici razlikuju od Mamića? Nema razlike, Barišić je oduvijek glavni divider

Sve govori da će Turčin na kraju sezone razgovarati s čelnicima Reala i odlučiti što je najbolje za njega. Nekoliko je klubova zainteresiranih za njegove usluge, no u Realu imaju uvjet: mora imati važnu ulogu momčadi. Ne žele da im se ponovi slučaj poput Reiniera Jesusa. Brazilski napadač došao je prije četiri godine u Real i potom je posuđen, no nije se baš pretjerano naigrao u Borussiji Dortmund, Gironi i Frosinoneu.

Güler je kao veliki talent turskog nogometa stigao u Real prošlog ljeta iz Fenerbahcea za fiksnu odštetu od 20 milijuna eura plus 10 milijuna bonusa. Već početkom kolovoza teško se ozlijedio na turneji u SAD-u i morao je na operaciju koljena, što ga je bitno usporilo i spriječilo da se nametne Ancelottiju. Dosad je upisao tek pet nastupa za Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider