Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISKAZAO SE PROTIV DINAMA

Osijekov dragulj stavio potpis na važan ugovor i donio odluku za bližu budućnost

17-godišnji reprezentativni napadač Osijeka, Anton Matković, potpisao je prvi profesionalni ugovor s Bijelo-plavima.

Anton Matković i Marin Prekodravac (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Vrlo važne vijesti dolaze s Opus Arene, gdje je vjernost Bijelo-plavima potpisao možda i trenutno najveći dragulj osječke škole nogometa.

Radi se o Antonu Matkoviću, mladom hrvatskog reprezentativcu, koji će u veljači tek navršiti 18 godina. Ali, već se iskazao i u seniorskoj momčadi Osijeka.

Protiv Hajduka donio živost, protiv Dinama izjednačenje

Debitirao je na Opus Areni protiv Hajduka, a onda je dobio priliku i u četiri iduća prvenstvena ogleda. Posebno se iskazao na Maksimiru protiv Dinama, gdje je postigao pogodak za 1:1.

Vjernost klubu potpisao je do ljeta 2026. godine, što je svakako sjajna vijest za budućnost kluba, ali vjerujemo i njegovu budućnost.

U Osijeku svakako može dobro razviti svoj neupitni talent, a čini se i kako mu trener Zoran Zekić namjerava vjerovati u bližoj budućnosti.

Njegovog talenta svjestan i Joško Gvardiol

Nedugo prije pogotka Dinamu, za Matkovića su čuli i navijači Manchester Cityja, ali i svi koji su pogledali izjavu Joška Gvardiola, u kojem je upravo Matkovića naveo kao najvećeg potencijala iz Hrvatske.

Klub je tako osigurao jednog od svoje četiri trenutka dragulja. Oko Filipa Živkovića ne znamo kakve je situacija, dok informacije s Opus Arene govori kako su trenutno u procesu pregovori s Domagojem Bukvićem i Marinom Prekodravcem, koje ugovori s klubom vežu do ljeta 2026., ali u Osijeku bi to svakako htjeli produžiti te se time i osigurati pred buduće transfere koji bi im, računajući na potencijal, trebali donijeti vrijedan prihod.

No, prije toga se svi navijači nadaju kako će ovi momci puno toga dati u dresu svog kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider