Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cilja i debi za Vatrene

Bivši dragulj Hajduka priznao: "I dalje sanjam o Cityju. To bi moglo pomoći da se probijem među Vatrene"

Bivši igrač Hajduka, Ante Palaversa priznao je kako sanja o tome da nastupi za Manchester City, ali i za Hrvatsku reprezentaciju.

Ante Palaversa (Foto: Profimedia)

Manchester City je 2019. godine izdvojio oko 6,3 milijuna eura kako bi doveo Antu Palaversu iz Hajduka. Palaversa nikada nije odigrao ni minute u Cityju, a bio je na posudbama u Oostendeu, Getafeu i Kortrijku.

U kolovozu 2022. je trajno prešao u Cityjev sestrinski klub Troyes gdje se također nije nametnuo, a od ovog ljeta je član škotskog prvoligaša Aberdeena,

"I dalje sanjam o povratku u Manchester City"

"Bio sam tinejdžer i naravno da je bilo uzbudljivo kada je veliki klub pokazao interes za mene. Kada sam potpisao za Manchester City, bio sam uvjeren da želim uspjeti tamo. Na kraju nije išlo po planu, ali i dalje sanjam o povratku i stalno mi je to u mislima. Nadam se da mi Aberdeen može pomoći, želim igrati dobro, naporno trenirati i pomoći momčadi ostvariti ciljeve ove godine."

"Ako se stalno obeshrabruješ, nećeš stići nigdje. Obožavam igrati nogomet i gurati se prema naprijed, i to planiram raditi ovdje. Ono što sam naučio dovelo me do toga da sam sada u dobroj poziciji, i nema smisla osvrtati se unatrag."

"Ovdje bi se mogao probiti u Hrvatsku reprezentaciju" 

Palaversa je također svjestan da bi se dobrim igrama u Aberdeenu mogao približiti i svom drugom velikom cilju – nastupu za hrvatsku reprezentaciju. Igrao je za sve mlađe uzraste do U-21, a sada želi napraviti iskorak i na seniorskoj razini:

"Ako nastavimo igrati ovako, to bi mi moglo pomoći da se probijem u reprezentaciju Hrvatske. Kao momčad igramo jako dobro, što može pomoći i pojedincima da se istaknu."

"Nisam dobio priliku da se dokažem u Francuskoj"

Dodao je i kako je pratio svog bivšeg suigrača iz Hajduka, Josipa Juranovića, dok je igrao za Celtic, što mu je dalo uvid u kvalitetu škotskog nogometa i sjajnu atmosferu na stadionima.

Navijači Aberdeena prvi su put imali priliku vidjeti Palaversu u akciji prošlog vikenda, kada je impresionirao u pobjedi nad Motherwellom:

"Zahvalan sam Aberdeenu što mi daje priliku da se dokažem kroz ovu sezonu, jer vjerujem da mogu ovdje napraviti velike stvari. Zadnje dvije sezone nisu bile dobre jer sam pola vremena bio ozlijeđen u Troyesu. No, kad sam bio zdrav, osjećao sam da nisam dobio dovoljno prilika da se dokažem u Francuskoj. Sada sam potpuno fokusiran na treniranje i igranje što je više moguće."

West Ham - Chelsea Chelsea odlično odradio posao na londonskom gostovanju i skočio (zasad) jako visoko divider

Fernando Alonso VIDEO Ogromni gušter izazvao prekid u Formuli 1, zaštitari ga hvatali po stazi divider

Slaven Belupo - Dinamo Jedna od dvije serije danas bi mogla biti prekinuta: Dinamo ili Hajduk - tko će prije kiksati? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Stigli su sastavi za utakmicu Dinama i Lokomotive! Pogledajte koga je odabrao Nenad Bjelica, ima promjena...

Provjerite sastave > https://bit.ly/3zBT0Em
Nenad Bjelica večeras ima povratnički debi na klupi Dinama, u goste im stiže Lokomotiva. Vaša prognoza rezultata?
Danas. 20 sati. Idemo. Pratite borbu na našem portalu. 💪🇭🇷

Tko će koga?
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto