Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika drama

Strava i užas u najluđoj utakmici sezone: Teška ozljeda nesretnog napadača, palo devet golova

Gorica je pobijedila Istru 5:4 u 25. kolu SuperSport HNL-a…

Galerija Ante Matej Jurić Ante Matej Jurić Ante Matej Jurić Gorica slavi pobjedu protiv Istre

U prvoj utakmici 25. kola HNL-a Gorica je kao domaćin svladala Istru 1961 sa 5-4 (1-2). Utakmicu je obilježila teška ozljeda Ante Mateja Jurića. Napadač Gorice u 60. minuti bio je zračnom duelu s veznjakom Tomislavom Duvnjakom. Jurić je pao na ruku i čini se da ju je slomio.  Hitno je iznesen na nosilima s terena i prevezen u bolnicu. 

Snimku stravične ozljede pogledajte OVDJE

Gosti iz Pule su vodili sa 3-1 i bili nadomak pobjede, samo da bi Gorica s tri gola u četiri minute ostvarila preokret, a onda su u sudačkoj nadoknadi pala još dva gola. Pogotke za Goricu postigli su Slavko Bralić (30), Jurica Pršir (79-11m), Kristijan Fučak (81), Joey Suk (83) i Josip Mitrović (90+5), dok je dvostruki strijelac za Puljane bio Mounsef Bakrar (13, 42), a po jedan pogodak postigli su Facundo Caseres (55) i Darwin Matheus (90+4).

Dario Šimić Budućnost Dinama nakon Zdravka Mamića: Gost Dnevnika Nove TV Dario Šimić divider

Gosti su mnogo bolje krenuli u susret, u potpunosti zagospodarili terenom te za takvu igru bili i nagrađeni vodećim golom u ranoj fazi. Caseres je sjajnom okomitom loptom u 13. minuti "rasparao" obranu Gorice i uposlio Bakrara koji je pravovremeno utrčao u kazneni prostor te po prvi put matirao Radoševića.

Gorica je poravnala nakon pola sata igre nakon prekida i uz veliku dozu sreće. Pršir je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, na loptu je krenuo stoper Bralić koji je trznuo glavom, ali je promašio loptu koja ga je zatim pogodila u rame te dobila nevjerojatnu putanju kojom je lobala iznenađenog Majkića i završila u samom gornjem desnom kutu Istrina gola. O tome kako mu takav udarac nije bio namjera najbolje je rekla Bralićeva reakcija koji je pogledom tražio loptu po zraku dok je ona ulazila u mrežu.

Bolju igru u prvom poluvremenu Istra je uspjela i materijalizirati vodstvom od 2-1 do kojeg je stigla u 42. minuti. Caseres je proigrao Vuka na lijevom krilu, uslijedio je ubačaj za Bakrara u peterac. Prvi pokušaj gostujućeg napadača zaustavila je vratnica, ali lopta mu se vratila u noge, a iz drugog pokušaja je bio mnogo precizniji za svoj drugi gol na utakmici.

Bad Blue Boysi prate Skupštinu Dinama Prljava tuča u balkanskoj krčmi, prevaranti nadigrali prevarante: Tko su novi ljudi koji će voditi Dinamo do slobodnih izbora? divider

Kada je Istra u 55. minuti povela s dva gola razlike, činilo se kako je na putu do nove, treće ovosezonske pobjede protiv Gorice. Lopta je skakutala po kaznenom prostoru domaćih dok na nju nije natrčao Caseres i preciznim prizemnim udarcem sa 15 metara pogodio bliži kut.

Tih 3-1 za Istru stajalo je više od 20 minuta, a tada je velika neopreznost njezina vratara Majkića bila okidač za preokret. Majkić se poigravao s loptom na rubu svog kaznenog prosora, prikrao mu se Fučak i oteo mu loptu, a Majkić je klizećim startom srušio napadača Gorice. Lopta je stigla do Majstorovića koji je sa 17 metara promašio prazan gol, pa je sudac Lovrić nakon tog promašaja na monitoru pregledao start Majkića i dosudio kazneni udarac za domaće. Precizan izvođač bio je Pršir.

Niti četiri minute nakon toga Gorica je bila u vodstvu. U 81. minuti Bralić je izveo slobodni udarac s desne strane na drugu vratnicu odakle je Vojtko vratio loptu u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Fučak i snažnim udarcem poravnao na 3-3. Samo dvije minute potom Majstorović je izbačen na desnom krilu, on je potom uputio oštru loptu na peterac gdje je na prvoj vratnici natrčao Suk i kompletirao preokret.

U sudačkoj nadoknadi okupljenim gledateljima su akteri dvoboja na Gradskom stadionu priredili još šokova. Prvo je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Istra poravnala na 4-4, Matheus je na desnom krilu prevario Tomečaka i stvorio si prostor za ubačaj kojega je očekivalo nekoliko njegovih suigrača, ali lukavi Venezuelanac je uputio izravni prizemni udarac koji je završio u suprotnom kutu iznenađenog Radoševića.

No, tih 4-4 vrijedilo je manje od minute, opet je Majstorović probio desni bok, a onda i centrirao u kazneni gdje je natrčao Mitrović i udarcem glavom vratio prednost na stranu domaćih.

Posljednja Gorica sada ima 16 bodova, samo četiri manje od devetog Šibenika, dok je Istra 1961 ostala šesta sa 31 bodom, dva manje od četvrtog Varaždina i petog Slavena Belupa.

Na vrhu je Dinamo sa 56 bodova, drugi Hajduk ima 44, a treći Osijek 36. 

REZULTATI 25. KOLA:

Petak:
Gorica - Istra 1961 5-4 (Bralić 30, Pršir 79-11m, Fućak 81, Suk 83, Mitrović 90+5 / Bakrar 13, 42, Caseres 55, Matheus 90+4)
Subota:
Lokomotiva - Slaven Belupo (16 sati)
Šibenik - Dinamo (18.10 sati)
Nedjelja:
Rijeka - Varaždin (15 sati)
Osijek - Hajduk (17.30 sati)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider