Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Užasno veliki proces''

Povijesni dan za hrvatski nogomet: ''Ovo je 'dan D', ali to je samo jedan dio''

Hrvatska nogometna liga od iduće sezone uvest će video-tehnologiju (VAR) na utakmicama prvenstva i Kupa.

Upotreba VAR-a na Svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Ante Kulušić najavio je da je ovo na neki način povijesni dan za hrvatski nogomet, hrvatske suce i za najkvalitetnija hrvatska natjecanja, prvenstvo i Kup.

''To sam kazao na početku današnjeg sastanka i sad ponavljam kako možemo reći da je ovo ''dan D'' za hrvatski nogomet i da se danas izveo početni udarac za dobivanje VAR tehnologije u hrvatskom nogometu. Nakon što smo poslali zahtjev FIFA-i za dobivanje sredstava za opremu koja nam je potrebna za VAR tehnologiju, dobili smo obavijest da je FIFA usvojila naš zahtjev i dodijelit će nam sredstva za opremu'', izjavio je Ante Kulušić za HNTV.

''To je samo jedan dio. To je, nažalost, samo jedan mali dio koji je potreban. Tek danas smo vidjeli koliko sredstava, vremena i ljudi treba raditi na tome. Ovo je jedan užasno veliki proces i nadam se da ćemo ga uspješno odraditi. Prema planu bi trebali za nekih godinu dana uvesti VAR u hrvatski nogomet, a to je početak sljedećeg proljetnog dijela prvenstva. A ako uspijemo prije, a nadam se da hoćemo, javnost će o tome biti obaviještena'', dodao je Kulušić.

Na sastanku je prisustvovao i voditelj nogometne službe u FIFA-i, Dirk Schlemmer.

''Vrlo nam je drago što je Hrvatska kao nacionalni savez uz nas i da je otvorenog uma prema razvoju nogometa i suđenja. Drago nam je zbog toga i zato smo ovdje kako bi podržali Hrvatski nogometni savez u njihovim implementacijama. Dolazi težak posao i trebat će napraviti puno prilagodbe kako bi se sve realiziralo'', poručio je Schlemmer te nadodao:

''Mnogi misle da je to samo postavljanje suca ispred ekrana i svi problemi su riješeni, ali to je puno više od toga. To zahtjeva jako puno pripreme, od tehnološke strane i TV prijenosa do financijskog dijela. I sve to treba biti ispravno pripremljeno kako bi na kraju dana imali uspješan proces.''

Troškovi za uvođenje VAR-a kreću se negdje oko 1,3 milijuna eura.

Najgori Real 21. stoljeća: Porazne brojke sve govore, nova blamaža pokrenula lavinu kritika Luka Modrić i Dani Carvajal (Foto: AFP) Isco (Foto: AFP) Razočarani igrači Reala (Foto: AFP) +3 Razočarani Modrić i suigrači (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider