Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na pola puta od raja do pakla

Hrvatski trener u Bundesligi niže pobjede: Šokirao Kovača, pa se izvukao iz nezgodne pozicije

Hrvatski bundesligaški trener ušao je u sjajan niz i tako podigao atmosferu uoči bitni susreta i povijesne utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ove sezone ima dva trenerska predstavnika u Bundesligi – Niko Kovač odrađuje drugu sezonu na klupi Bayerna, dok je berlinsku Herthu preuzeo Ante Čović.

Ovaj stručnjak malo je poznat u Hrvatskoj, što i nije čudno jer je svoju nogometnu priču gradio u Njemačkoj. Zanimljivo, iako je rođen u Berlinu, prošao je omladinsku školu Hajduka i kasnije igrao za U-21 reprezentaciju Hrvatske, ali u seniorskoj klupskoj konkurenciji nastupao je samo u obećanoj zemlji mnogih Hrvata.

Stuttgart, Nürnberg, Hertha, Bochum, Saarbrücken, pa druga momčad Herthe Čovićev je igrački portfolio. Tamo gdje je završio igračku počeo je i trenersku karijeru, prije šest godina preuzevši Herthinu drugu momčad. Rad za Herthu, klub iz njegova rodna grada, za njega je, po vlastitom priznanju, mnogo više od posla te sadrži veliku strast i emociju.

Susret dvaju berlinskih Hrvata u prvom kolu; za jednoga kiks, za drugoga veliko slavlje

Zasigurno je jedan od najsretnijih dana njegova života bilo saznanje da će od ove sezone voditi Herthinu prvu momčad. Već u prvom kolu čekala ga je poslastica – gostovanje kod Kovačeva Bayerna.

Ivana Habazin i Claressa Shields (Instagram) Amerikanka promijenila priču kad je vidjela snimku: Ipak je stala uz Ivanu divider

Dva Hrvata rođena u Berlinu našla su se na suprotnim stranama i bratski podijelila bodove – bilo je 2:2. Sjajan rezultat za Herthu i puno manje sjajan za Bayern, od kojeg se u Njemačkoj očekuje pobjeda baš u svakoj utakmici, pogotovo na domaćem terenu.

Međutim, Čovićevi puleni zastali su nakon obećavajućeg početka i upisali tri uzastopna poraza – rušili su ih Wolfsburg, Schalke i Mainz. Sa samo jednim bodom iz četiri kola situacija nije izgledala bajno, ali Čović i Hertha ušli su u sjajan niz i s tri uzastopne pobjede skočili do 10. mjesta.

Mateu Lahoz, Gerard Pique i Lionel Messi (Foto: AFP) Barcelona na nogama zbog spornog crvenog kartona: Kontroverzni sudac opet razbjesnio Kataloniju divider

U vrlo izjednačenoj Bundesligi ove sezone svaki bod može značiti puno, a Hertha se nalazi točno na pola puta između raja i pakla. Vodeća Borussia Mönchengladbach bježi im šest bodova, a jednako toliko Hertha bježi 16. Union Berlinu, gradskom rivalu koji trenutačno zauzima mjesto koje vodi u razigravanje za ostanak u ligi. S Unionom je bodovno izjednačen i 17. Köln, koji drži poziciju koja vodi izravno u ''Cvajtu''.

Čekaju ga bitni okršaji i povijesni spektakl

Puno će toga ovisiti o sljedećim utakmicama, u kojima Hertha igra redom s izravnim konkurentima iz sredine tablice: prvo ih čeka 11. Werder, pa 12. Hoffenheim. Još jedna poslastica Čovićeve trupe čeka 2. studenog, kada je na rasporedu prvi berlinski derbi u povijesti Bundeslige – Union Berlin ugostit će Herthu na svom kultnom Stadionu kod kuće starog šumara.

Luis Suarez (Foto: AFP) Barcelona uraganom pomela Sevillu: Škarice Suareza, Rakitić dobio 20-ak minuta divider

Dvije od tri momčadi koje su porazile Herthu – Schalke i Wolfsburg – dobro kotiraju na ljestvici ove sezone, dok su pobjede redom ostvarili protiv momčadi s dna – Paderborna, Kölna i Fortune. Sada ih čekaju susreti s momčadima koje ne pripadaju ni u jednu od tih dviju kategorija. Vidjet ćemo kako će proći; s obzirom na ludnicu koja vlada Bundesligom ove sezone, nastavkom pobjedničkog niza lako se mogu sasvim približiti vrhu ljestvice.

Spomenimo i da je jaka Herthina karika i ove sezone 35-godišnji bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević. Vedator je ove sezone zabio već tri gola i stigao do ukupno 123 bundesligaška gola u karijeri; trenutačno zauzima 28. mjesto vječne ljestvice, a odnedavno, nakon dva gola Kölnu, u leđa mu gledaju imena poput Miroslava Klosea i Lothara Matthäusa.

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider