Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo kakva je procedura

Hrvatski reprezentativac nije otputovao na utakmicu svog kluba: Na testu je bio "granično pozitivan"

Prvenstvena utakmica u madridskom predgrađu Getafe igra se u nedjelju u 18:30.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir (30) nije otputovao s nogometašima Osasune na gostovanje kod Getafea jer je njegov test na koronavirus bio granično pozitivan pa u samoizolaciji i bez simptoma čeka novo testiranje.

Prvenstvena utakmica u madridskom predgrađu Getafe igra se u nedjelju u 18:30.

U subotu su stigli rezultati testiranja čitave momčadi koji su pokazali kako je klupski napadač Kike Garcia pozitivan na Covid-19, dok je Budimirov test pokazao graničnu vrijednost zbog čega je i on ostao doma u sjevernom gradu Pamploni.

"Hrvatski napadač iz preventivnog razloga nije otputovao s momčadi jer je njegov test pokazao graničnu vrijednost", priopćila je Osasuna koja se nalazi na 11. mjestu u španjolskom prvenstvu. Getafe zauzima predzadnje 19. mjesto.

Budimir će se ponovo testirati za dva ili tri dana. Trenutačno nema nikakvh poteškoća pa se nada što skorijem povratku na teren. Zasad je predviđeno da propusti samo tu utakmicu ali sve će ovisiti o rezultatu idućeg testa. Osasuna slijedeći susret ima 6. siječnja u kupu protiv Athletic Bilbaa.

Budimir se prije 20 dana vratio u ekipu nakon dužeg izbivanja zbog ozljede aduktora desne noge, a u četvrtak je zabio gol u gostujućoj pobjedi od 2:1 nad Deportivo La Coruñom u drugom kolu španjolskog kupa.

Stasiti golgeter je bio inficiran koronavirusom u listopadu 2020. godine kada je bio otišao iz Mallorce na posudbu u Osasunu. Osasuna je ljetos otkupila njegov ugovor.

Posljednjih tjedana je koronavirus nanovo buknuo u Španjolskoj pa je porastao i broj zaraženih sportaša.

Prije dva mjeseca su ondje bile 42 zaražene osobe na 100.000 stanovnika a u subotu 511.

U srijedu je potvrđeno kako COVID-19 ima kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji se od tada nalazi doma u samoizolaciji. Osim Modrića, koji je u utorak bio osjetio umor i povišenu temperaturu, još je pet nogometaša Real Madrida inficirano u karanteni kao i pomoćni trener. Athletic Bilbao je pak izvijestio ovaj tjedan da ima dva zaražena igrača.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider