Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikoj je formi

Hrvatski napadač je hit u Primeri: Glavna zvijezda svog kluba, upamtio ga je i Real

Cilj kluba je zadržati prvoligaški status, a u tim nastojanjima njihov glavni adut je upravo hrvatski centarfor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski strijelac u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi, napadač Mallorce Ante Budimir pun optimizma dočekuje subotnji susret 18. kola protiv trećeplasirane Seville.

Nakon što je u posljednja dva kola postigao tri pogotka, Budimir će pokušati nastaviti seriju kojom bi momčad pogurao prema sredini tablice.

"Ove subote nas čeka jako teška utakmica. Igramo protiv trećeplasirane ekipe koja je u posljednja dva susreta odigrala neriješeno i izgubila (Osasuna i Villarreal). Da tu nije kiksala, Sevilla bi dijelila prvo mjesto s Barcelonom i Real Madridom", rekao je 28-godišnji Budimir u razgovoru za Hinu.

Stiže im Sevilla koja je izvrsna

"To sve govori s kime imamo posla. Respektiramo ih no dolaze na naš stadion, u našu kuću, gdje ćemo svim silama tražiti pozitivan rezultat", dodao je nakon završenog treninga u petak.

Golgeter visok 190 centimetara ove je sezone već izlazio kao pobjednik iz susreta s najvećima. Prije dva mjeseca je na stadionu Son Moix na otoku Mallorci sudjelovao u pobjedi od 1:0 nad Real Madridom. Tada je zatresao mrežu u 14. minuti za 2:0 no gol je bio poništen zbog zaleđa.

gol expired Fenomenalan potez Juventusa: Predstavili dresove na arapskom jeziku i - pogodili divider

"Svjesni smo da smo 95 posto bodova osvojili na domaćem terenu. To nam daje vjeruju za sutra. Zapravo, jedan jedini poraz Real Madrida bio je baš na Mallorci", kazao je Budimir.

U srijedu najbolji strijelac lige Karim Benzema nije uspio postići gol za Real Madrid na Camp Nou gdje je utakmica s Barcelonom završila 0:0. Benzema i Messi su ostali na 12 golova. No, prije dva tjedna Budimir je uspio postići dva gola na Camp Nou u porazu Mallorce 2:5 od aktualnog prvaka Barcelone. Prošli vikend je zatim asistirao, a onda u 83. minuti i zabio gol za 2:2 na gostovanju kod Celte Vigo, izravnog protivnika na ostanak u ligi. Loptu je poslao u mrežu kada je njegova momčad igrala s igračem manje jer je stoper Antonio Raillo dobio crveni karton.

"Želim da ovo potraje što duže"

"Zadovoljan sam. Imam kontinuitet od početka priprema. Prošao sam kompletne pripreme, treninge, i evo igrao sam sve utakmice. Svaka utakmica mi daje novu snagu. Više minuta, više vjere u sebe... naravno da je odlično kada se to poprati golovima", napomenuo je Budimir koji je u prvih 17 utakmica postigao šest golova.

Bio je dva puta precizan kod Getafea te jednom protiv Espanyola.

"Definitivno sam u dobrom trenutku. Radim i treniram da to zadržim, te da to potraje što duže", istaknuo je najubojitiji strijelac Crvenih.

gol expired Korak bliže povratku u Hajduk: Tudor raskinuo ugovor s Udineseom divider

Budimir je igrao za Radnik, zaprešićki Inter, LASK, Goricu, zagrebačku Lokomotivu, St.Pauli, Sampdoriju i Crotone, a onda je prije godinu dana došao na šestomjesečnu posudbu u drugoligaša Mallorcu. S njome je izborio ulazak u Primeru pa ga je u srpnju Mallorca otkupila od Crotonea. Cilj kluba je sada zadržati prvoligaški status.

Mallorcin jedini cilj je ostanak

"Sutra ćemo pokušati pozitivnim rezultatom zaključiti godinu koja je za Mallorcu izvrsna. Želimo ju završiti na pravi način, a to znači ostati u sigurnoj zoni. To nam je cilj", napomenuo je Budimir.

Mallorca se nalazi na 17. mjestu, iznad crte ispadanja, te bježi dva boda Celti Vigo. Samo ju bod dijeli do stepenice više na kojoj je Eibar.

Publika u gradu Palma de Mallorca čeka utakmicu kojom će zaključiti prvi dio sezone. Ondje se nadaju bodovima za miran odlazak na božićne blagdane. U subotu će 23.000 gledatelja ispuniti Son Moix, stadion otvoren prije 20 godina.

"Očekujemo što veću podršku. Uz pomoć navijača i našeg domaćeg terena probat ćemo izvući maksimum iz utakmice. Zatim se odmoriti malo, pa gledati prema dalje", zaključio je napadač s brojem 22 na leđima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider