Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika prilika za domaćina

ANKETA Tko će pobijediti na Rujevici, Rijeka ili Dinamo?

Na rasprodanom stadionu Rujevica u subotu se igra možda i ključna utakmica sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do kraja jedne od najuzbudljivijih sezona HNL-a unazad desetak godina ostalo je još deset kola. Rijeka i dalje drži prednost koja je nakon Jadranskog derbija na Poljudu smanjena na četiri boda, a u 27. kolu na svom terenu protiv izravnog konkurenta za naslov Dinama ima praktički meč loptu.

Rijeka bi se s eventualnih sedam bodova devet kola prije sezone prometnula u velikog favorita za naslov te time srušila povijesni niz Dinama od 11 uzastopnih naslova. Zato je ovaj susret kod mnogih označen kao utakmica sezone, iako to može postati i uzvrat na Maksimiru u posljednjem, 36. kolu.

Dinamo je u zadnje vrijeme popravio formu koja u prvim kolima nije bila na šampionskoj razini. Tada su im bodove spašavale neke druge stvari zbog kojih se na noge dignula cijela sportska, ali i politička javnost. Nadamo se kako toga u ovom velikom derbiju za naslov neće biti.

Rijeka ima veliku priliku

Rijeka je ovog proljeća zapela samo u gostima kod Hajduka i s velikim samopouzdanjem momčad Matjaža Keka dočekuje rivala. Čak nam se čini da po prvi put nakon dugo godina Dinamo nema toliko jaču momčad, čak ni na papiru.

Matel, Perić, Pavičić, Antolić, Šitum samo su neka od najavljenih imena u prvih 11 Modrih uz najveće zvijezde Sammira, Soudanija i raspucanog Hodžića. No u svlačionici Rijeke su iskusni igrači poput Gavranovića, Bezjaka, Vešovića, Gorgona te sjajnog Franka Andrijaševića i reprezentativca Bradarića.

Teško je procijeniti tko je u prednosti, ali prošlo je vrijeme kada je Dinamo uvijek bio favorit. Rijeka ima veliku priliku ispisati povijest, a Dinamo nokautirati šampionske ambicije kluba talijanskog naftnog magnata Gabrielea Volpija.

Kako će završiti spektakl na rasprodanoj Rujevici (oko 6.000 gledatelja), možete prognozirati u našoj anketi:

Tko će slaviti u utakmici sezone na Rujevici?

Ukupno glasova:


 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider