Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Htio motivirati igrače, ali...

Uoči Dana žena trener francuskog kluba zgrozio izjavom: Klub reagirao, morao je dati otkaz

Angers je uvjerljivo posljednji na ljestvici francuskog prvenstva sa samo 10 bodova iz 26 nastupa.

Abdel Bouhazama (Foto: Afp)

Francuski nogometni stručnjak Abdel Bouhazama podnio je ostavku na dužnost glavnog trenera Angersa, nakon niza loših rezultata i zbog neprimjerenih komentara izrečenih u svlačionici koji su procurili u javnost.

Angers je uvjerljivo posljednji na ljestvici francuskog prvenstva sa samo 10 bodova iz 26 nastupa, a 54-godišnji Bouhazama za riječi upotrijebljene u svojem govoru uoči nedjeljnog poraza od Montpelliera (5:0) u lokalnim i nacionalnim medijima portretiran je kao seksist.

Želeći motivirati svoje igrače, Bouhazama se dotaknuo svojeg igrača Ilyesa Chettija, koji je osumnjičen da je napastovao jednu mladu ženu u noćnom klubu tijekom prvenstvene pauze, dok je trajalo Svjetsko prvenstvo u Katru.

"Nije loše, svi smo već dirali cure", riječi su koje je Bouhazama uputio svojim igračima i zbog kojih je izgubio posao.

"Suočen s medijskim pritiskom i kako bi sačuvao imidž kluba i spokoj svlačionice, Abdel Bouhazama predsjedniku Saidu Chabaneu objavio je da je odlučio napustiti poziciju glavnog trenera. Predsjednik je prihvatio trenerovu odluku. Klub ne prihvaća bilo kakav oblik diskriminacije te osuđuje seksizam i mržnju prema ženama", priopćili su u utorak iz Angersa.

U priopćenju je navedeno da se Bouhazama ispričao svim suradnicima, a posebno kolegicama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider