Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razljutio bi tri kluba

Di Maria napušta PSG i postaje najormaženiji igrač svijeta?

Nakon šokantnog ispadanja u Ligi prvaka od Barcelone, sve su glasnije špekulacije da na koncu sezone Di Maria napušta PSG.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju francuskog Le 10 Sporta, Angel Di Maria mogao bi ovoga ljeta napustiti redove PSG-a i postati najomraženiji nogometaš svijeta. Spomenuti izvor tvrdi da su se njegovi predstavnici sastali s čelnicima Barcelone, te da su razgovarali o potencijalnom prelasku u redove katalonskog kluba.

Ukoliko dođe do tog transfera, nekoliko je razloga zbog čega bi Di Maria postao vjerojatno najomraženiji nogometaš svijeta. Prvi i osnovni je razlog što je u prošlosti nosio dres Real Madrida i svaki bi ga navijač Kraljevskog kluba, s obzirom na veliki rivalitet s Barcelonom, vidio kao izdajicu. Postoji i scenarij u kojem bi mu i navijači Barcelone vrlo brzo okrenuli leđa ukoliko se ne bi pokazao kao veliko pojačanje.

To je razlog zbog kojeg ga dan danas "proklinju" navijači Manchester Uniteda. Podsjetimo, Di Maria je bio najskuplje pojačanje Louisa van Gaala kao menadžera Manchester Uniteda, ali se na Old Traffordu zadržao tek sezonu. Navijači su mu zamjerili manjak zalaganja, ali i produktivnost.

Problem u njegovom odlasku u Barcelonu sigurno bi vidjeli i navijači PSG-a, jer je upravo katalonski klub kreirao jednu od najvećih preokreta u nogometnoj povijesti kada je nadoknadio 0:4 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo, Barcelona je u uzvratu na Nou Campu slavila sa 6:1.

Di Maria ne bi bio prvi nogometaš koji bi u karijeri nosio dres Real Madrida i Barcelone. Točnije postao bi čak 33. igrač u povijesti koji je zaigrao za oba kluba, dok bi postao 13. igrač koji je najprije nosio dres Reala, a potom zaigrao za Barcelonu. Najpoznatiji igrači koji su to napravili bili su Gheorghe Hagi, Robert Prosinečki, aktualni trener Barcelone Luis Enrique i još uvijek aktivni Samuel Eto'o.

No pitanje je hoće li novi trener Barcelone, s obzirom da je Luis Enrique najavio odlazak na kraju sezone, imati Di Mariu u svojim planovima za novu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider