Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PREGOVORI U TIJEKU

Australski Grk glavni kandidat za novog menadžera Tottenhama

Čini se kako bi Ange Postecoglou uskoro mogao postati novim menadžerom Tottenhama.

Ange Postecoglou (Foto: Afp)

Nakon što je službeno potvrđeno kako Ryan Mason neće dobiti povjerenje povesti prvu momčad Tottenhama u novu sezonu, odnosno kako će se vratiti u druge klupske strukture, vodstvo Spursa krenulo je u lov na novog menadžera.

Između nekoliko spominjanih poznatih imena, gdje svakako u prvi plan iskače Luis Enrique, odjednom se kao glavni kandidat ukazao jedan ne toliko glasoviti trener.

Pregovori u tijeku, Ange je glavni kandidat za klupu

Naime, više različitih izvora, uključujući Fabrizija Romana, iznijelo je informaciju kako su u tijeku pregovori između kluba i Angea Postecogloua. Radi se o trenutnom menadžeru škotskog prvaka Celtica.

57-godišnji australski Grk prošle dvije sezone osvojio je prvenstvo Škotske, a prije toga je najpoznatiji bio po radu na klupi reprezentacije Australije, gdje je bio od 2013. do 2017. godine. Socceroose je vodio na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, no natjecanje u skupini sa Španjolskom, Nizozemskom i Čileom je završio bez boda.

Prije dolaska u Celtic, tri je godine vodio japanske Yokohama Marinerse, s kojima je 2019. godine uzeo naslov prvaka. Osim toga je radio u australskim klubovima te grčkom Panachaikiju.

Tottenham na kraju ostao bez Europe

Iza Tottenhama je turbulentna sezona, tijekom koje je otpušten menadžer Antonio Conte, u nadi da će netko drugi ipak uspjeti izboriti plasman u Ligu prvaka, koji je on ugrozio. Ipak, na kraju je momčad, vođena prvo od strane Christiana Stellinija, a onda i spomenutog Masona, dodatno pala te završila na osmom mjestu ljestvice, čime je u potpunosti ostala bez europskog natjecanja u idućoj sezoni.

Spursi svakako odlaze u svojevrsni rebuilding, a čini se kako uprava vjeruje da je Postecoglou čovjek koji to može najbolje odraditi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider