Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni su ključ svega

Ancelotti po drugi put u tjedan dana sipa bombone o Modriću: Oduševljen je trojicom igrača Reala

Real je pobjedom u Moldaviji osigurao prolazak u osminu finala kolo prije kraja natjecanja po skupinama, a Ancelotti je, uz Modrića, pohvalio i ostala dva veznjaka Tonija Kroosa i Casemira, davši naslutiti kako na njih računa i za iduću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti po drugi je put u tjedan dana pohvalio svoje vezne igrače, među kojima i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića nakon uvjerljive pobjede od 3:0 na gostovanju kod Šerifa u 5. kolu skupine D Lige prvaka.

Real je pobjedom u Moldaviji osigurao prolazak u osminu finala kolo prije kraja natjecanja po skupinama, a Ancelotti je, uz Modrića, pohvalio i ostala dva veznjaka Tonija Kroosa i Casemira, davši naslutiti kako na njih računa i za iduću sezonu.

"Kao što sam već prije rekao, ta kombinacija njih trojice je spektakularna", rekao je Ancelotti na konferenciji za medije.

"Casemiro, Kroos i Modrić su najbolji. To je, uostalom, već bio rekao naš trener. Utakmica se odvijala prema njihovu ritmu i zahvaljujući njihovoj kvaliteti", izjavio je pak 29-godišnji Dani Carvajal po završetku utakmice Lige prvaka u Tiraspolu.

Modrić se nada produženju ugovora s Real Madridom idućeg ljeta, pa mu posljednjih dana idu na ruku izjave nogometnih djelatnika koji bi i iduće sezone htjeli gledati na sredini terena trojac Modrić - Kroos - Casemiro.

Bivši talijanski reprezentativac Fabio Cannavaro, proglašen najboljim nogometašem svijeta 2006. godine, rekao je u utorak kako Real Madrid svoje uspjehe posljednjih godina velikim dijelom duguje upravo toj trojici veznih igrača.

"Formirali su spektakularnu sredinu terena", rekao je 48-godišnji Cannavaro u intervjuu za novine Marca, upitan je li taj trojac jedan od najboljih u povijesti nogometne sredine terena.

"S njima Real Madrid ima snagu, kvalitetu, kreaciju... Ključ nedavnog uspjeha Real Madrida imaju njih trojica, uz Ramosa, koji je bio lider te Ronalda i Benzemu. Virtuoznost Casemira, Kroosa i Modrića se perfektno uklopila, pa se dugo vremena nije vidjela takva sredina terena", izjavio je Cannavaro, koji je od 2006. do 2009. bio stoper Real Madrida.

Modrić (36), Kroos (31) i Casemiro (29) igraju zajedno od 2015. godine, a Real Madrid je od tada bio prvak Europe 2016., 2017. i 2018. godine. Njih trojica su u nedjelju odigrala zapaženu ulogu i u prvenstvenoj pobjedi od 4:1 u gostima kod Granade. Modrić je jednom dodao za pogodak, a travnjak je napustio u 80. minuti.

"Za mene nastavljaju biti najbolji na svijetu", rekao je Ancelotti nakon te utakmice.
"Iznenađuje njihova dinamika, nekada naprave nešto što niti ne tražim od njih, i to sasvim prirodno. Ponekad se, recimo, spusti Modrić da izbjegne presing, ili Kroos, a Casemiro ide gore. Velika su prednost za ovaj klub. Oni su prošlost, sadašnjost i budućnost. Razmišljamo li o bližoj budućnosti, moguće je da će nastaviti igrati, razmišljamo li pak o daljoj budućnosti od, recimo, 10 godina morat ćemo pronaći nešto novo", dodao je.

Modriću, najstarijem igraču u momčadi, ugovor ističe za sedam mjeseci. Iz Real Madrida su prije tjedan dana poručili kako će razmisliti o produženju suradnje s njime nakon što malo odmakne sezona.

"Njih trojica čine snažnu liniju na sredini terena koju Ancelotti ne želi mijenjati jer bi je mijenjanjem mogao oslabiti", napominje Alfredo Relano, direktor sportskih novina AS od 1996. do 2019. godine.

Modrićev sadašnji ugovor potpisan prije šest mjeseci vrijedi do 30. lipnja 2022. godine. Kroosu pak ugovor ističe 30. lipnja 2023. a Casemiru 30. lipnja 2025. godine.

"Kod njih trojice je ključno iskustvo dugogodišnjeg zajedničkog igranja, a usto imaju kvalitetu koju je teško objasniti. Navijači Real Madrida mogu biti mirni", rekao je Ancelotti.

Real Madrid se nalazi na vodećem mjestu u španjolskom prvenstvu s bodom više od drugoplasiranog Real Sociedada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider