Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Anas Sharbini: U Hajduku mi je lakše igrati nego u Rijeci

Mlađi Sharbini s puno motiva i želje za dokazivanjem najavljuje nastavak sezone u dresu Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anas Sharbini i sam je svjestan kako u prvom dijelu sezone nije pružio odlične partije u Hajdukovom dresu. Za nastavak sezone zato najavljuje svoje bolje partije.

‘Osjećam da sam ostao dužan Hajduku i našim navijačima. Svjestan sam da su me puno platili i da moram opravdati očekivanja. Prošle jeseni nisam bio pravi. Brat i ja došli smo u Hajduk u situaciji koja nije bila najbolja za klub, nakon promjene uprave i trenera i loših rezultata. Momčad se nije mogla stabilizirati, u cijeloj toj situaciji i ja sam oscilirao’, kazao je Anas za Jutarnji list.

>> Ibričić produžuje ljubav s Hajdukom do 2014. godine

>> Ah. Sharbini: Nismo samo brat i ja krivi za poraz od Šibenika

Lakše mi je u Hajduku. Iako je ovdje veći pritisak i veća su očekivanja, draže mi je igrati kad znaš da svaku utakmicu moraš ići na pobjedu

Sharbini ističe kako je u Splitu lijepo dočekan, no nakon serije loših rezultata počeli su stizati i prvi zvižduci s tribina.

‘Nije me to obeshrabrilo jer znam da sam želio najbolje i da se uvijek trudim dati sve od sebe. I navijači moraju znati da nisam došao u Hajduk da bih se folirao i uzimao novac. U Hajduku želim napraviti više nego što sam postigao u Rijeci. Želim biti važan igrač, da odlučujem utakmice i da konačno osvojim prvenstvo.’

Prije dolaska u Split mnogi su ga upozoravali da se osjeti veliki pritisak kad Hajduku ne ide, no unatoč svemu, kaže, lakše mu je igrati u Hajduku nego u Rijeci.

‘Lakše mi je u Hajduku. Iako je ovdje veći pritisak i veća su očekivanja, draže mi je igrati kad znaš da svaku utakmicu moraš ići na pobjedu. U Rijeci, posebno na gostovanjima, često smo se morali orijentirati na defenzivu. S druge strane, u Rijeci sam imao privilegij da je igra bila podređena meni, imao sam veće ovlasti, više slobode. A to je bilo razumljivo jer trebali su me prodati da bi preživjeli.'

Šurjak i Svaguša pokušavaju srezati troškove smanjenjem plaća najvećim zvijezdama. Na red bi trebao doći i Anas čija godišnja gaža iznosi 400 tisuća eura što predstavlja preveliko opterećenje za klupski budžet.

‘Dogovorit ćemo se oko ugovora’, kratko je za kraj komentirao Anas Sharbini.

Više o

Nastavi čitati