Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka imala manje sreće, ali...

Pogledajte analizu koja pokazuje koliko je Dinamo sreće imao u ždrijebu: Bit će čudo ako Modri ovo ne prođu

Dinamo će protiv estonske momčadi tražiti prolaz u grupnu fazu europskih natjecanja...

Dinamo je imao velike sreće u ždrijebu posljednje faza kvalifikacija za Europsku ligu.

Modri su izvukli estonsku Floru, a već na prvi pogled - kada usporedimo tržišne vrijednosti ovih dviju momčadi - jasno je da se radi o borbi Davida i Golijata.

No, drugi pogled otkrit će nam još više. Naime, Flora je s momčadi vrijednom tek nešto više od četiri milijuna eura treća najmanje vrijedna momčad cijelog play-offa. Samo Klaksvik s Farskih otoka i Dundalk iz Irske imaju momčadi manjih vrijednosti.

Flora po vrijednosti u rangu Istre i Šibenika

A u donji top pet takvog tipa poretka, tu su još i finski KuPS, te albanska Tirana čije su momčadi otprilike vrijedne kao i Florina.

Za usporedbu, Flora bi po tom istom ključu, tržišne vrijednosti, bila između Istre i Šibenika, a znamo da Dinamo jako rijetko ne pobjeđuje u domaćim utakmicama protiv ova naša dva kluba.

gol expired Federerov fan provocirao Đokovića: Nole mu odgovorio: ''Mene si našao zaje**vati?'' divider

No, opreza nikad dosta, ako ništa drugo onda zbog kvalifikacija Kupa UEFA 2001., kada su Modri prvi i jedini put igrali protiv Flore. Bilo je dvaput mršavih 1:0.

A Dinamo će za plasman u Europsku ligu dobiti 2,9 milijuna eura. Svaka pobjeda u skupini nosi još dodatnih 570 tisuća, a remi 190 tisuća eura.

Rijeka je izvukla ugledan klub, ali baš im i ne ide na početku sezone

A za isti novac i isti sportski uspjeh u četvrtak će se boriti i Rijeka - na gostovanju kod Kopenhagena, 13-strukog prvaka Danske i najdominantnijeg danskog kluba u posljednjem desetljeću.

Tko će od naših klubova proći play-off i zaigrati u skupini Europske lige?

Ukupno glasova:

Rijeka nema toliko prvenstvenih titula, a i vrijednost momčadi je i više nego dvostruko manja, no Rijeka se ima pravo nadati prolasku, posebno jer je Kopenhagen poprilično loše ušao u novo dansko prvenstvo, s dva poraza i samo jednim remijem u prva tri uvodna kola.

gol expired Barcelona im otima velikog talenta, Bayern pronašao zamjenu na neobičnom mjestu: Spremaju transfer mlade senzacije divider

A ovo je put danske momčadi do sraza s Rijekom. U 2. pretkolu su preokretom u posljednjih pet minuta pobijedili švedski Goteborg 2:1, dok su u 3. pretkolu mnogo sigurnije prošli poljski Piast s 3:0.

No, ne zaboravimo da je prije svega mjesec i pol dana Kopenhagen igrao četvrtfinale Europske lige protiv Manchester Uniteda i ispao tek nakon produžetaka 1:0.

Težak je ispit pred Riječanima, ali ne i nerješiv.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider