Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dižu sidro

Američki vlasnici spremni prodati Man United nakon propasti Superlige: Cifra da se smrzneš!

Braća Glazer nikada nisu u potpunosti prihvaćeni od strane navijača Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su ostali bez Superlige, vlasnici Manchester Uniteda spremni su prodati klub ako netko ponudi zadovoljavajuću svotu.

"Investicijski stručnjaci vjeruju da bi ponuda blizu početne cijene od 4 milijarde funti (4,6 milijardi eura) dovela u iskušenje braću Joela i Avrama (Glazer) da odustanu od kontrole", kaže irski dnevnik.

Američka obitelj Glazer, koja je kupila Manchester United 2005. za 790 milijuna funti, našla se na udaru kritika navijača i engleske javnosti proteklih dana nakon što su se Crveni vragovi pridružili Superligi, kontroverznom projektu dvanaestorice velikih europskih klubova, šest engleskih i po tri talijanska i španjolska. Projekt je naišao na žestok otpor širom Europe, a engleski klubovi brzo su se povukli pod pritiskom javnosti i britanske vlade.

Posljedice su brzo izašle na vidjelo, najavljene su neke ostavke. Izvršni potpredsjednik Manchester United Ed Woodward najavio je odlazak s upravljačke funkcije krajem godine.

Woodward je na mjestu izvršnog direktora Manchester Uniteda od 2013., kada je zamijenio Davida Gilla. Otkako je sjeo na taj vrući stolac prate ga kontroverze.

Često je bio kritiziran, vukao je neke u najmanju ruku čudne poteze, bilo je tu podosta loših, pa i katastrofalnih transfera, kao i propalih nastojanja vraćanja kluba na stare staze slave nakon odlaska Alexa Fergusona u mirovinu.

Pod njegovim upravljanjem izmijenilo se nekoliko trenera od Moyesa, Van Gaala i Mourinha do Solskjaera, no Crveni vragovi zasad nisu uspjeli osvojiti glavne trofeje.

Američki vlasnici nikada nisu u potpunosti prihvaćeni od strane navijača Manchester Uniteda. Najžešći navijači godinama se bune i traže njihov odlazak. Čini se da su i oni spremni pokupiti kofere, ali cijena nije baš pristupačna. Nema previše kupaca koji su spremni iskrcati navedenu svotu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider