Košarka
SPORTOVI
Košarka
''savršena osoba''

Američki mediji javljaju kako je Jordan zaustavio novi prekid NBA sezone

Legendarni košarkaš Michael Jordan najzaslužniji je za nastavak NBA lige, koja je bila prekinuta zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti, pišu američki mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučerašnji susreti doigravanja NBA lige odgođeni su zbog protesta koji su započeli Milwaukee Bucksi, momčad iz savezne države Wisconsin, a održava se jer je policajac prije nekoliko dana sedam puta ustrijelio tamnoputog stanovnika Jacoba Blakea, iako on nije pružao nikakav otpor.

Pobuna igrača išla je do te mjere da se tražilo prekidanje lige, u čemu su najglasniji bili igrači LA Lakersa i LA Clippersa. Međutim, nakon sastanka predstavnika igrača i vlasnika klubova odlučeno je da se natjecanje u "balonu" u Orlandu nastavi.

Kako prenose mediji u SAD-u, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košarkaš Chicago Bullsa, sada vlasnik Charlotte Hornetsa.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena prvo je kontaktirao predsjednika Udruženja igrača NBA lige Chrisa Paula, a potom i zvijezdu Houston Rocketsa Russella Westbrooka. Nakon toga je sudjelovao na sastanku s ostalim vlasnicima klubova inzistiravši da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

"Jordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu", rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA dužnosnik.

"Bio je vrhunski košarkaš, a sada je vlasnik kluba. Ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika'', dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider